Președintele Donald Trump, a scris sâmbătă pe Twitter că nu merită să-și dedice timpul întâlnirilor cotidiene cu presa, pe tema pandemiei de coronavirus, având în vedere că jurnaliștii îl tratează „cu ostilitate”.

„La ce serveşte să ai conferinţe de presă la Casa Albă când +Lamestream Media+ nu face decât să pună întrebări ostile şi refuză apoi să prezinte adevărul sau faptele în mod exact”; „Ei fac audienţe record şi poporul american nu are altceva decât +Fake News+. Nu merită timpul şi efortul!”, a scris Trump.

Preşedintele Statelor Unite, țara în care au fost înregistrați 53.000 de morţi, și-a lăsat audiența cu gura căscată, joi, când a propus ca bolnavii Covid-19 să fie tratați cu dezinfectant.

„Văd dezinfectantul care distruge (coronavirusul) într-un minut. Un minut. Este vreun mijloc prin care putem face ceva, prin injectarea în interior sau printr-un fel de curăţare?”, a declarat el.

Sâmbătă, după 50 de briefinguri de presă în două luni, Casa Albă nu a mai organizat niciunul. Media americană apreciază că, iritat de întrebările privind modul în care gestionează criza sanitară, Trump intenţionează să renunţe la conferinţele de presă, transmise în direct la televiziune.

Donald Trump, care candidează pentru al doilea mandat la prezidenţialele din noiembrie, a utilizat aceste briefinguri de presă pentru a lăuda politica administraţiei sale, a respinge criticile şi  pentru a ataca virulent China, pe reprezentanții democraţilor și pe jurnaliştii americani.