Evenimentul Zilei > International > TRUMP a declarat RĂZBOI. Ce mare COMPANIE a luat în vizor președintele SUA?
TRUMP a declarat RĂZBOI. Ce mare COMPANIE a luat în vizor președintele SUA?

TRUMP a declarat RĂZBOI. Ce mare COMPANIE a luat în vizor președintele SUA?

Preşedintele american Donald Trump a avertizat marţi că va tăia subvenţiile acordate General Motors, după ce cel mai mare producător auto din Statele Unite a anunţat că va opri producţia.

„Statele Unite au salvat General Motors şi asta este mulţumirea pe care o primim! Ne gândim acum să tăiem toate subvenţiile acordate General Motors…inclusiv pentru automobilele electrice”, a scris Trump pe Twitter.

Trump a făcut din locurile de muncă din industria auto o prioritate a primilor săi doi ani de mandat şi a atacat deseori producătorii auto, pe Twitter, pentru că nu fac destul pentru creşterea numărului de locuri de muncă, scrie CNN.

Vehiculele electrice ale GM  sunt eligibile pentru un credit fiscal de 7.500 de dolari, potrivit legislaţiei federale, dar nu este clar cum ar putea administraţia Trump să restricţioneze creditele respective, sau dacă Trump are în vedere şi alte subvenţii.

Acţiunile GM au scăzut în urma afirmaţiilor lui Trump, înregistrând un declin de 2,6% la sfârşitul tranzacţiilor.

Grupul GM a afirmat într-un comunicat că „este dedicat menţinerii unei producţii puternice” în Statele Unite, după ce a investit 22 de miliarde de dolari în SUA, începând din 2009, şi că va crea locuri de muncă pe segmentul vehiculelor electrice şi autonome.

Restructurarea forţei de muncă „va poziţiona compania pentru un succes pe termen lung şi menţinerea şi dezvoltarea locurilor de muncă americane”, a arătat GM, adăugând că mulţi dintre muncitorii de la fabricile afectate vor putea să se transfere la alte fabrici ale GM.

Directorul general al GM, Mary Barra, a vorbit cu Trump weekendul trecut, pentru a discuta despre restructurare, şi a fost luni la Casa Albă pentru a se întâlni cu consilierul economic Larry Kudlow.