Am fost loviți de un dușman invizibil și am fost loviți dur”, a declarat președintele american în cadrul unei ceremonii la Biroul Oval.

Mobilizând 2200 de miliarde de dolari, acest plan reprezintă cel mai vast ansamblu de măsuri adoptate vreodată de Statele Unite.

Locatarul de la Casa Albă a prezis din nou o revenire „spectaculoasă” a primei economii mondiale, după ce lupta împotriva coronavirus va fi câștigată.

Deocamdată însă, tot vineri, Statele Unite, prima țară din lume în ce privește numărul contaminărilor oficial declarate (peste 97.000), a înregistrat un sumbru record cu 345 de persoane decedate în 24 de ore.

Organizația Mondială s Sănătății se teme ca Statele Unite, cu cei aproape 330 de miloane de locuitori, să nu devină viitorul epicentru al pandemiei Covid-19, scrie Le Point.

Planul prevede printre altele ajutoare distribuite direct americanilor, aproape 400 de miliarde de dolari asistenţă pentru întreprinderile mici şi 500 de miliarde de dolari în sprijinul companiilor mari, care vor fi monitorizate de un controlor general, 100 de miliarde de dolari sunt destinate spitalelor şi 30 de miliarde de dolari sunt alocaţi pentru finanţarea cercetărilor privind vaccinurile şi tratamentele pentru Covid-19. Sume consistente sunt alocate şi sectorului aerian, inclusiv de transport marfă, scrie și Agerpres.