Trump cheamă bancherii și marii afaceriști ai SUA să vină cu idei pentru ”întoarcerea țării la muncă”

Trump cheamă bancherii și marii afaceriști ai SUA să vină cu idei pentru ”întoarcerea țării la muncă”

Donald Trump a citit, marți, o lungă listă cu peste 100 de directori pe care intenționează să îi consulte cu privire la momentul „redeschiderii” economiei Statelor Unite - chiar în timp ce s-a retras din postura în care spunea că are autoritatea „totală” de a-i obliga pe guvernatori să acționeze.

„Voi vorbi foarte curând cu toți cei 50 de guvernatori. Și atunci voi autoriza fiecare guvernator al fiecărui stat, să pună în aplicare un plan de redeschidere, foarte puternic, al proprietăților într-un timp care este cel mai potrivit, a spus Trump - afirmând că va acorda guvernanților permisiunea de a face uz de prerogativele lor.

Trump a promis un nou grup de lucru pentru a-l sfătui cu privire la momentul redeschiderii țării, dincolo de grupul de lucru condus de vicepreședintele Mike Pence, care include experți medicali guvernamentali.

Președintele SUA a descris în schimb, marți,  o listă lungă de oameni care l-ar putea sfătui prin intermediul unor teleconferințe.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Avem o listă cu diferite industrii pe care le vom discuta prin întâlnire prin telefon", a spus Trump,  numind American Farm Bureau, CiscoSistems, Midland Company, Corteva Tractor Company.

Apoi a listat giganții financiari, precum și unii creditori mai mici. 'Bank of America ... JP Morgan Chase, Jamie Dimon, Goldman Sachs, Cirigroup, Wells Fargo, US Bank Corp, Morgan Stanley - James Gorman, Grand Rapids State Bank, South Bank Corp, toate marile instituții care au multe de spus și, mai ales, pot veni cu idei bune.

De asemenea, Trump a surprins cu numele directorilor sportivi. Printre aceștia s-a numărat Bob Kraft, patronul New England Patriots, care a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii după ce, anul trecut, a fost arestat.

Trump a menționat World Wrestling Entertainment și „marele Vince McMahon”, un vechi asociat al său.

El i-a menționat, de asemenea, pe proprietarul Dallas Cowboys, Jerry Jones, și pe șefii NASCAR.