"De ce nu a sunat cineva FBI-ul acum 36 de ani? ", A declarat Trump pentru jurnalistul de la Fox News. "De asemenea, ați putea spune când au avut loc toate astea? Ce se întâmplă?", se întreba preşedintele.

Christine Blasey, îl acuză pe Brett Kavanaugha atacat-o sexual la o petrecere în anii 1980 când erau amândoi la liceu. A apărut public într-un interviu acordat duminică de The Washington Post unde Blasey pretinde că Brett a fost "beat", a trântit-o într-un pat și a încercat să-i îndepărteze hainele înainte de a putea scăpa.  Judecătorul a negat vehement afirmația. Trump a rămas ferm în sprijinul acordat candidatului de-a lungul săptămânii, iar ieri a spus despre  Kavanaugh că este un "mare gentleman" cu "o reputație impecabilă".

"Știți, unul dintre motivele pentru care am fost ales a fost că ați crezut că voi alege judecătorii Curții Supreme", a spus Trump, în timp ce mulțimea a scandat numele nominalizatului. "Vreau să vă spun că Brett Kavanaugh este una dintre cele mai bune ființe umane".

Comitetul Judiciar al Senatului a îndemnat-o pe Blasey să depună mărturie în fața grupului de lucru luni, dar avocații săi au negociat termenii unei astfel de apariții, invocând preocupări pentru siguranța ei. Blasey a cerut FBI-ului să-i cerceteze afirmația înainte de a da o mărturie, însă a spus că este dispusă să vorbească cu parlamentarii săptămâna viitoare în termeni "echitabili", probabil joi.

"Ea dorește să depună mărturie, cu condiția să putem fi de acord cu termeni echitabili și care să îi garanteze siguranța. O audiere pentru luni nu este posibilă", a declarat avocatul ei, Debra Katz. Blasey a primit amenințări cu moartea și mesaje cu ameninţări, iar avocatul ei a spus că la începutul acestei săptămâni a fost forțată să-și mute familia.