Cei doi oficiali ai administrației Obama au apărut la CNN și au comentat afirmațiile lui Trump, din weekend, referitoare la faptul că liderul de la Casa Albă se îndoiește că Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut.

Ingerința în alegeri

Vorbind cu jurnaliștii, la bordul aeronavei Air Force One, Trump a mărturisit că el crede ce i-a spus Putin, care a negat că rușii s-ar fi implicat în alegerile americane.

Trump i-a numit pe Clapper, Brennan și pe fostul șef al FBI, James Comey „politicieni ratați”, încercând să discretizeze, practic, agențiile de informații și concluziile lor pe tema alegerilor din SUA. Ulterior, a făcut precizarea că acum are încredere în agențiile secrete, pentru că acum sunt conduse de membri ai administrației sale.

Brennan a reacționat imediat și a spus că Trump încearcă, în mod clar, să lipsească de legitimitate afirmațiile comunității de informații, fostul șef al CIA fiind îngrijorat că Trump e interesat de faptul că Putin s-a simțit jignit de acele acuzații.

Naivitate sau teamă

„Cred că Putin este foarte abil în a-l manipula pe Trump, care așteaptă să fie mereu lăudat. Și cred că Trump este, nu știu din ce motiv, fie intimidat de Putin, fie speriat de ce ar putea face sau de ce ar putea ieși la iveală în urma anchetelor. Așa că totul este foarte îngrijorător. Și cred că este un semnal stânjenitor pentru aliații și partenerii noștri, care se tem de interferența Rusiei în procesele democratice din țările lor. Deci fie e vorba despre naivitate, fie de ignoranță sau teamă, în ceea ce privește acțiunile lui Trump față de ruși”, a spus el.

În opinia lui Clapper, atât chinezii, cât și rușii „cred că pot să-l joace pe degete pe Trump”.

Te-ar putea interesa și: