Președintele Donald Trump a categorisit bisericile și celelalte lăcașuri de cult ca fiind „esențiale” și face un apel către toți guvernatorii să le redeschidă începând din acest weekend, chiar dacă mai multe zone se află în izolare din cauza virusului chinezesc, scrie Apnews.com.

Președintele a amenințat să-i „detroneze” pe guvernatorii care se vor pune în calea lui, dar momentan nu se știe sigur dacă are autoritatea necesară pentru a face așa ceva.

„Guvernatorii trebuie să facă lucrul corect și să dea voie acestor lăcașuri esențiale pentru credința poporului să se redeschidă chiar acum, din acest weekend”, a spus Trump la o conferință de presă de la Casa Albă.

Întrebată ce autoritate are Donald Trump pentru a cere așa ceva, secretara de la Casa Albă, Kayleigh McEnany a declarat că nu stă în atribuțiile ei să răspundă la întrebări teoretice.

Trump a tot „tras” ca țara sa să se redeschidă în încercarea de a inversa „căderea liberă în care se află economia SUA”, cel mai probabil pentru a-l ajuta în alegerile care urmează peste câteva luni.