Evenimentul Zilei > Social > „Trişorii”, de Conor McPherson, la Godot Cafe-Teatru
„Trişorii”, de Conor McPherson, la Godot Cafe-Teatru

„Trişorii”, de Conor McPherson, la Godot Cafe-Teatru

Astăzi, de la ora 19.00, la Godot Cafe-Teatru, trei tineri vor face ceva ce nu tuturor le este dat. Vor spune aceeaşi poveste. Fiecare altfel, dar completându-se reciproc pentru a ne oferi tabloul unui eveniment petrecut în trecut. În fapt, este vorba despre premiera spectacolului cu piesa „Trişorii”, a lui Conor McPherson.

Fiecare dintre personaje are o poveste de spus. „Trişorii”, beneficiind de traducerea adaptată a Sidoniei Marin după „This Lime Tree Bower”, este unul dintre primele texte scrise de premiatul Conor McPherson – dramaturg si regizor de teatru şi film născut în Irlanda, considerat unul dintre cei mai valoroşi dramaturgi contemporani din ţara sa.

Piesa lui Conor McPherson nu este despre acţiune, ci despre cuvinte. Cuvinte care au răspuns chemării şi se adună să formeze o poveste. De fapt, această piesă este o incursiune în modului în care un povestitor alege cuvintele pentru a povesti. Ca să ai acces liber la mintea şi sufletul oamenilor singurul mod în care poţi face asta este POVESTEA. Prin intermediul ei îi atingi, îi cunoşti, le afli dorinţele şi slăbiciunile. Prin POVESTE reuşeşti să le arăţi cât de puternici sunt şi mai ales cât de uşor este să ieşi din închisoarea propriei minţi cu ajutorul imaginaţiei. Asta fac cei trei actori – povestitori şi regizori ai propriilor partituri, respectiv Alexandru Zob, Silvian Vâlcu şi Laurenţiu Bănescu. Interpretarea, felul în care ajung la spectatori este singurul lor scop.

Poate că nimic nu este mai potrivit pentru o seară de duminică precum o poveste. Cafe Godot vă aşteaptă la ora 19.00.