Evenimentul Zilei > Sport > Tricolorii mici promit să dea lovitura la EURO: „Nu ne sperie nimeni”
Tricolorii mici promit să dea lovitura la EURO: „Nu ne sperie nimeni”

Tricolorii mici promit să dea lovitura la EURO: „Nu ne sperie nimeni”

Naționala lui Adi Mutu s-a reunit la începutul acestei săptămâni, la baza de pregătire de la Mogoșoaia și urmează să plece duminică, cu o cursă charter, spre Budapesta.

Tricolorii mici au prins curaj înainte de debutul la Campionatul European găzduit de Ungaria și Slovenia. Deși fac parte dintr-o grupă dificilă, în care se mai regăsesc puternicele echipe ale Germaniei și Olandei, precum și selecționata țării gazdă, Ungaria, elevii lui Adrian Mutu afirmă pe un ton categoric că nici nu iau în calcul să rateze calificarea în sferturile de finală.

Olanda nu îl dă pe spate pe Ganea

George Ganea, tânărul atacant al formației conduse de Gică Hagi, Viitorul Constanța, așteaptă cu nerăbdare primul meci de la EURO, cu „Portocala Mecanică”. Partida urmează să se dispute miercurea viitoare, pe „Bozsik Arena” din Budapesta și va fi transmisă în direct, de Televiziunea Națională.

„Este foarte important să începem turneul cu o victorie sau măcar să nu pierdem primul meci din grupă. Eu cred că vom intra foarte încrezători pe teren, în partida cu Olanda și vom reuși să obținem un rezultat foarte bun” a prefațat vârful în vârstă de 21 de ani confruntarea cu batavii.

Ganea îi avertizează și pe nemți

După ce au cucerit trofeul la precedentul Campionat European, din 2019, nemții pleacă din postura de mari favoriți la câștigarea acestei grupe. George Ganea nu se teme însă de „panzerele roșii” și crede că tehnicitatea superioară a românilor va putea face diferența în confruntarea directă.

„Nu ne sperie nimeni. Germania este o echipă mai bine cotată și are jucători valoroși, dar nemții trebuie să se teamă de noi. Suntem jucători de creație, suntem talentați și vom da totul pe gazon pentru a face meciuri frumoase la acest turneu final” a fost promisiunea fotbalistului de 1,79 metri.

Naționala pregătită de Adi Mutu vrea să-și ia revanșa în fața nemților, după ce la turneul final din Italia a fost eliminată de Germania în semifinale, în urma a două goluri marcate în ultimele minute ale întâlnirii de la Bologna.