Echipa națională a obținut trei puncte uriașe pe terenul Greciei, la debutul în preliminariile Campionatului European din 2016 ce va fi găzduit de Franța.

Ultimul meci al lui Pițurcă

Românii au profitat de slăbiciunile unei naționale vlăguite de participarea la Campionatul Mondial și au învins cu 1-0, datorită unui gol marcat din penalty de Ciprian Marica (10), cel care în minutul 53 a fost eliminat pentru cumul de cartonașe. Grecii nu au putut profita de superioritatea numerică și au prilejuit „tricolorilor” răzbunarea după înfrângerea suferită în barajul pentru calificarea la Mondialul desfășurat în această vară.

La final, Victor Pițurcă nu a confirmat plecarea în Arabia Saudită, dar tot mai multe zvonuri dau ca sigură demisia selecționerului, care va semna cu cei de la Al Ittihad.

„A fost un meci dificil, dar bucuria este foarte mare. O victorie normală după prima repriză. Grecii au suferit la capitolul fizic și la capitolul concentrare. Am câștigat trei puncte în fața celei mai bune echipe din grupă”, a spus „Piți”.

„Nu mai are niciun motiv să plece”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, crede că selecționerul va rămâne la prima reprezentativă, mai ales că șansele de calificare la Euro 2016 au crescut semnificativ. „

După acest rezultat cred că Victor Pițurcă nu mai are niciun motiv să plece. Aș putea spune că avem într-adevăr o generație de eroi, mai ales după cum a evoluat meciul în a doua repriză. Calificarea încă nu s-a jucat”, a spus conducătorul de la „Casa Fotbalului”.

„Cel mai slab meci”

Presa din Grecia nu a iertat naționala după jocul dezastruos. „Coşmar pentru Ranieri. Grecia lui Ranieri, pas cu stângul în preliminarii. Cel mai slab meci al Greciei din ultimii ani. Jucătorii greci au părut nepregătiți în comparație cu românii”, a punctat „On Sports”. „Naţionala Greciei a dezamăgit, a fost total neconvingătoare”, au scris și cei de la „Sport Day”, iar ziariștii de la „Nova Sports” au titrat: „Frustrare naţională. Grecia a dezamăgit în meciul cu România.”