Evenimentul ZileiActualitateTRICOLOR URIAŞ PESTE PRUT. În amintirea Podului de Flori, sute de oameni au unit cu drapelul cele două maluri româneşti

TRICOLOR URIAŞ PESTE PRUT. În amintirea Podului de Flori, sute de oameni au unit cu drapelul cele două maluri româneşti

TRICOLOR URIAŞ PESTE PRUT. În amintirea Podului de Flori, sute de oameni au unit cu drapelul cele două maluri româneşti
Un imens steag tricolor de 300 de metri a unit România cu Republica la podul peste Prut de la Sculeni. Evenimentul a fost avanpremiera unei Pod uman care se va forma la Prut pe 11 iulie și la care sunt așteptați să participe toți cetățenii de pe ambele maluri ale râului.

Membri ai organizațiilor unioniste care au organizat evenimentul au tranmis că drapelul uriaș a fost desfăşurat în amintirea Podurilor de flori din anii ’90 și au cerut autorităților ridicarea interdicției președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

După acțiunea de la Sculeni, participanții din Chișinău au mers la Iași, unde au întins o horă în Piața Unirii, în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza. Inițiativa a aparținut BUN – Blocului Unității Naționale.

„Astăzi ne-am reîntâlnit cu drag și dor la Prut, în memoria generațiilor care au contribuit la promovarea românismului și ca o promisiune: speranțele lui Grigore Vieru, Ion și Doina Teodorovici, Dumitru Matcovschi și ale tuturor celor care au fost prezenți la Podurile de Flori vor fi în curând împlinite. Nu putem fi despărțiți de un râu intern, de granițe nedrepte sau de ignoranță”, a precizat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei, de la Chișinău.

Duminică, organizațiile care formează BUN se vor alătura mitingului de protest din Piața Marii Adunări Naționale, de la ora 12:00. Următoarea manifestație de amploare a BUN va fi Marea Adunare Națională, organizată duminică, 5 iulie, în centrul Chișinăului. La eveniment sunt așteptați să participe toți cetățenii din raioanele Republicii Moldova.


Accesează: