Tăriceanu: Politicienii să manipuleze idei, nu oi

Tăriceanu: Politicienii să manipuleze idei, nu oi

Cu ocazia lansării cărţii " Criza financiară" a liderului grupului liberal din PE, Guy Verhofstadt, fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că preferă să creadă în valori şi principii şi în oameni care manipulează idei şi nu oi, referindu-se la candidatura lui Gigi Becali pe listele PNL la alegerile parlamentare.

"Am spus asistenţei la lansarea cărţii lui Guy Verhofstadt că mă bucur să particip la un astfel de eveniment, pentru că în ceea ce cred eu rămân să fie valorile, principiile, ideile. Şi eu cred că lumea aceasta a fost pusă în mişcare întotdeauna de oamenii...de intelectuali, adică să manipuleze ideile, nu oile. De aceea astăzi mă găsesc aici şi nu mă găsesc în altă parte", a răspuns Tăriceanu, întrebat ce le spune liderilor ALDE aflaţi la Bucureşti care sunt puşi în situaţia de a răspunde unor întrebări incomode legate de primirea lui George Becali în PNL.

În momentul în care i s-a spus că se pare că Gigi Becali ştie să manipuleze şi oamenii, nu numai oile, Tăriceanu a răspuns "poate pe unii".

"Aşa, ca să glumesc, sunt un om politic de altă factură, poate sunt demodat, eu rămân să cred în ceea ce e normal să adune oamenii împreună: valori, principii şi idei", a completat fostul premier. Fostul premier a ţinut un discurs în care a vorbit despre dezvoltarea Europei şi participarea României la construcţia europeană. Acesta s-a exprimat tranşant în respingerea candidaturii lui Gigi Becali pe listele PNL, la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Ieri, Tăriceanu n-a fost de acord ca acesta să se înscrie în PNL. "E un subiect care(..) nu merită să fie discutat", a spus Tăriceanu înainte de şedinţa de partid. În această dimineaţă, Coaliţia Antidiscriminare din România a solicitat lui Crin Antonescu şi Victor Ponta să reanalizeze candidatura lui Gigi Becali din partea USL, considerând că liderul PNG este "politician misogin, homofob şi rasist". Becali: "Credeţi că PNL ţine cont de scrisoarea a 17 ţigani?" Gigi Becali a răspuns acuzelor Coaliţiei Antidiscriminare. Europarlamentarul, care ar putea candida din partea USL la alegerile parlamentare, spune că pe el îl "iubesc 3 milioane de ţigani", iar "votul homosexualilor din România nu contează". Becali l-a atacat dur pe directorul Asociaţiei Romani Criss, spunându-i că e "prea prost şi prea dobitoc". "În primul rând eu sunt europarlamentar. În al doilea rând e vorba de reprezentativitate. Fiecare reprezintă pe cine vrea. Acei oameni care au scris aşa scrisoare să voteze şi să fie reprezentaţi de cine vor ei. Nu ştiu ce scrie în scrisoarea aia, dar ce spuneţi dumneavoastră e miciună. Sunt mincinoşi. Pe lângă faptul că unii au defectele pe care le au, mă refer la homosexuali, mai şi mint. Eu niciodată în viaţa mea nu am spus ca ţiganii să fie scoşi din ţară. Cel mai mult am ajutat ţiganii, că ei sunt mai săraci, ei au nevoie. Partida Romilor aţi văzut-o cu mine.Nicu Păun, sunt prieten cu el. Minciună, niciodată nu am spus că homosexualii trebuie scoşi în afara ţării. Minciună inventată. E adevărat că am spus că femeia care îşi înşeală bărbatul e curvă. Asta nu înseamnă că ei trebuie să scrie scrisori... Asociaţia asta Romani CRISS este formată din 50-100 de ţigani care se cred elita ţiganilor şi pe care nu-i bagă nimeni în seamă (...) Pe mine mă iubesc milioanele de ţigani, nu 17 ţigani care se cred elita ţigăească care este Romani Criss. Dumneavoastră credeţi că PNL ţine cont de scrisoarea a 17 ţigani şi de 2 mii de homosexuali care nici nu se duc la vot?", a declarat Gigi Becali la RTV. În stilul caracteristic, Gigi Becali s-a aprins când a intrat în direct Marian Mandache, directorul asociaţiei Romani Criss. Acesta a spus că Becali a avut de multe ori "derapaje" "derapaje" la adresa romilor, femeilor sau homosexualilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Becali şi-a ieşit din fire: "Nu te ascult că eşti un prea prost şi un prea dobitoc. Hai, pa, la revedere. Eu nu intru în dialog cu Mandache, nu vorbesc cu el. Să voteze pe cine vrea el. Nu mai pot eu de scrisoare. Nu mă interesează nici un atac. Vreau să câştig colegiul cu 80% şi atunci o să demonstrez putere şi forţă şi atunci o să demonstreze poporul că nu ţine cont de ce semnează homosexualii şi Romani CRISS", a spus Becali.