Evenimentul Zilei > Economie > Tribunalul a decis intrarea combinatului de apă grea în faliment. Administratorul special contestă
Tribunalul a decis intrarea combinatului de apă grea în faliment. Administratorul special contestă

Tribunalul a decis intrarea combinatului de apă grea în faliment. Administratorul special contestă

Joi, Tribunalul Mehedinţi a decis intrarea în faliment a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare. Decizia va fi însă atacată cu apel de administratorul judiciar şi cel special, aceştia cerând iniţial instanţei o suspendare a falimentului până ce Guvernul va prelua apa grea aflată pe stoc.

Administratorul special al RAAN, Ion Sîrbulescu, a declarat că, împreună cu administratorul judiciar, vor cere mai întâi suspendarea deciziei de intrare în faliment. Ulterior, ar urma să facă apel la Curtea de Apel Craiova, scrie Mediafax.

Administratorul a mai declarat  că se aşteaptă de la Guvern, o hotărâre prin care să se achite contravaloarea apei grele aflată pe stoc la RAAN.

Compania produce apă grea necesară producţiei de electricitate în reactoarele nucleare ale centralei de la Cernavodă, dar şi energie termică pentru reţeaua centralizată de termoficare a municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Anul trecut, prin OUG, întregul stoc de apă grea al companiei – suficient pentru a asigura necesarul centralei nucleare de la Cernavodă pentru următorii 50 de ani – a fost mutat în patrimoniul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.