Evenimentul Zilei > Actualitate > „Târgul Pălincarilor” la Oradea. Bihorenii sunt invitaţi să deguste „apa de foc”
„Târgul Pălincarilor” la Oradea. Bihorenii sunt invitaţi să deguste „apa de foc”

„Târgul Pălincarilor” la Oradea. Bihorenii sunt invitaţi să deguste „apa de foc”

Oradea este, timp de trei zile, capitala pălincii. Cei mai renumiţi producători ai celebrei "ape de foc" s-au adunat, pentru al 12-lea an consecutive, în Parcul Bălcescu.

Pălincarii şi-au insirat sticlele şi butoaiele pe mese şi sunt în aşteptarea clienţilor. Sortimentele de pălincă sunt dintre cele mai variate, de la clasica „de prună” pâna la sofisticatele pălinci de pere, porumb sau gutui.
Pălincarii spun ca palinca este un adevarat medicament al românului. Sticluţe de toate dimensiunile şi formele, cu desene ale fructelor din care e facută palincă sau cu personaje îmbracate în costume populare, îţi atrag privirile la Târgul Pălincarilor.
Pentru cei care nu suporta cele 50-52 de grade ale pălincii pure, unii producători au găsit o soluţie: pălinca mai dulce, dar la fel de buna şi de naturală. Târgul ţine până duminică, aşa ca orădenii, dar şi turiştii care trec prin oraş sunt aşteptaţi să se delecteze din licoarea naturală.
Litrul costă între 30 de lei, cea de prună; 50 de lei, cea de porumb şi ajunge până la 80 de lei, cea de gutui.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.