Mai exact, 40 de elevi au fost printre călătorii blocați în apropiere de localitatea Pașcani, județul Iași, după ce garnitura de la CFR nu a mai putut funcționa. În acest fel, pasagerii au fost forțați să rămână în trenul blocat, conform B1.ro.

Potrivit reprezentanților CFR Călători, situația a survenit din cauza unei fluctuații de tensiune la locomotivă și ar urma să fie remediată în cel mai scurt timp posibil, oferind asigurări călătorilor că nu vor rămâne blocați pentru o perioadă lungă de timp.

Totuși, pentru elevi situația nu a fost atât de ușoară ca pentru ceilalți. Un tren personal a sosit la fața locului pentru a-i ridica pe pasageri. Din moment ce acești 40 de elevi aveau și bagaje pe care nu le puteau căra singuri, ei nu s-au putut muta din trenul InterRegio defect.

Situația nu este unică. În urma inundaţiilor, traficul rutier este afectat pe 5 drumuri naţionale şi 13 drumuri judeţene, iar cel feroviar este întrerupt pe două tronsoane de cale ferată, la Băbeni – Alunu şi la Braşov – Întorsura Buzăului pe raza localităţii Budila, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri, informează Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.