Perioadă de coșmar pentru naționala de fotbal a României, care a înregistrat eșecuri pe linie în ultimele trei meciuri oficiale. După ce elevii lui Mirel Rădoi au ratat calificarea la Campionatul European din 2021, fiind învinși în semifinalele play-off-ului de Islanda, în deplasare, scor 1-2, a urmat umilința cu Norvegia, de la Oslo, scor 0-4, în grupele Ligii Națiunilor.

Miercuri seară, în cadrul aceleiași competiții, România a cedat, la Ploiești, în fața Austriei, scor 0-1. După o primă repriză în care tabela de marcaj nu a suferit modificări, oaspeții au punctat decisiv prin Alessandro Schopf în minutul 76. Jocul a arătat ceva mai bine, „tricolorii” au fost ceva mai determinați decât în precedentele două confruntări, dar rezultatele au fost tot zero, pentru că punctele merg la oaspeți.

De văzut ce atitudine va avea Mirel Rădoi după acest șir de insuccese și criticile venite chiar și de la unul dintre jucători: Ianis Hagi.

„Suntem într-o perioadă în care nu reușim să câștigăm”

Astfel, în doar șase zile, România a înregistrat trei înfrângeri dureroase, naționala aflându-se în acest moment într-o perioadă critică. Tot miercuri, în Grupa 1 din a doua divizie valorică, Norvegia a trecut pe teren propriu de Irlanda de Nord, scor 1-0.

„Toată lumea a văzut o altă atitudine. Am făcut un joc bun. Din păcate, suntem într-o perioadă în care nu reușim să câștigăm nici când jucăm bine. Din punct de vedere mental, ne-am adunat. Dar, după 3 partide în care nu obținem niciun punct, putem spune că este o perioadă foarte grea.

Aș vrea să ieș în evidență atunci când câștigă echipă. Din păcate, nu s-a putut. Nu ne-am făcut treaba așa cum trebuie. Eu nu am simțit o presiune, am experiența necesară să nu mai simt asta, la fel ca alți fotbaliști ai echipei. La primele două meciuri, atitudinea noastră a lăsat de dorit, dar azi a fost la cel mai înalt nivel, precum și concentrarea.

Nici stadionul nu ne-a purtat noroc, într-adevăr. Când ai o perioadă neagră, nu-ți merge nimic!”, a spus Ciprian Tătărușanu la Pro X.