Evenimentul Zilei > Sport > Naționala României, meci crucial în Islanda. Cine e oficialul infectat cu coronavirus
Naționala României, meci crucial în Islanda. Cine e oficialul infectat cu coronavirus

Naționala României, meci crucial în Islanda. Cine e oficialul infectat cu coronavirus

Jocul are o miză uriașă: calificarea la un turneu final.

Naționala de fotbal a României joacă, în această seară, un meci de „a fi sau a nu fi” la Campionatul European ce a fost mutat din 2020 în 2021 din cauza pandemiei. Elevii lui Mirel Rădoi vor înfrunta de la ora 21.45 (în direct la Pro TV) naționala Islandei, într-o singură manșă. Dacă îi vor elimina pe nordici, „tricolorii” vor înfrunta tot în deplasare câștigătoarea partidei dintre Bulgaria și Ungaria. Acea posibilă partidă va fi practic finala pentru calificarea la turneul final.

Înainte de-a pleca spre capitala Islandei, Reykjavyk, în delegația României a fost depistat o persoană al cărei test a ieșit pozitiv și are coronaviurs.

„După o așteptare nejustificat de lungă, am primit fiecare prin SMS, rezultatele testării COVID efectuate aseară, la intrarea în Islanda, pe aeroport: toți tricolorii și membrii staff-ului tehnic sunt negativi!

A fost primit un singur rezultat pozitiv, în rândul membrilor delegației, acesta nefăcând parte din staff-ul echipei naționale și nefiind contact direct cu jucătorii. Este asimptomatic. Nu a locuit în cantonamentul de la Mogoșoaia și a fost testat negativ la toate testările anterioare deplasării în Islanda. Tocmai de aceea, va fi retestat în această seară, pentru a fi evitat un rezultat fals pozitiv”, a fost anunțul făcut de oficialii Federației Române de Fotbal.

În țară, testul fusese negativ

Conform informațiilor celor de la gsp.ro, persoana infectată cu coronavirus ar fi Gabi Bodescu, secretarul general-adjunct de la „Casa Fotbalului”. Testul pe care îl făcuse oficialul la București ieșise negativ, însă în Islanda lucrurile s-au schimbat în rău pentru el.

Eram îngrijorat de teren și de gazon, în martie când trebuia să jucăm știu că nu se prezentau în cele mai bune condiții. eL-am inspectat și acum pot spune că sunt într-o stare excelentă. Cred că jocul va fi același. Sperăm ca atunci când ultimul fluier se aude să fim echipa care se califică în finala play-off-ului”, a spus selecționerul Mirel Rădoi.