Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, VinVest 2019 aduce laolaltă – pentru prima dată în țara noastră – vinuri provenind din trei orașe desemnate  Capitale Europene ale Culturii în 2021: Timișoara (România), Elefsina (Grecia), Novi Sad (Serbia). Evenimentul va avea loc în perioada 19 -21 aprilie la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Astfel, producători din orașele Elefsina (Grecia) și Novi Sad (Serbia) – desemnate Capitale Europene ale Culturii alături de Timișoara, în 2021 – își vor vinurile și bogăția culturală la Timișoara, alături de alți parteneri cu tradiție din Serbia, Franța, Italia, Spania, Grecia sau Republica Moldova. De asemenea, turismul vitivinicol grecesc este adus în fața vizitatorilor de președintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani, Nikitas Martigakis, prin pachete turistice ce spun povești încântătoare despre tărâmuri de vis și vinuri autentic grecești.  

Pe durata salonului, specialiști titrați în domeniu, precum prof.dr. Ioan Nămoloșanu și prof.dr. Arina Antoce Componenta vor susține o serie de prezentări despre vinuri noi și vinuri vechi sau cât de sănătos este vinul.

Te-ar putea interesa și: