Evenimentul Zilei > Justitie > Trei candidați pentru șefia ANI
Trei candidați pentru șefia ANI

Trei candidați pentru șefia ANI

Trei persoane şi-au depus dosarele de candidatură la concursul organizat de Consiliul Naţional de Integritate (CNI) în vederea ocupării funcţiei de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Cei trei candidaţi sunt Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon şi Ion Ionel Gârleşteanu. Primii doi au absolvit cursuri post-universitare la Academia de Informaţii a SRI.

Bogdan Stan este în prezent vicepreşedinte al ANI, el conducând instituţia ca preşedinte interimar din luna martie 2015, după demisia lui Horia Georgescu. Potrivit CV-ului postat pe site-ul ANI, Bogdan Stan a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii "Titu Maiorescu" din Bucureşti (2005) şi a urmat un curs post-universitar de securitate naţională la Academia de Informaţii a SRI.

După absolvirea facultăţii şi a unui master, Bogdan Stan a lucrat ca avocat, iar din 2007 s-a angajat la ANI, mai întâi pe postul de consilier al preşedintelui Agenţiei, după care a devenit inspector de integritate, şef serviciu, director, iar din 2012 ocupă funcţia de vicepreşedinte.

Manager la Dezvoltare

Petre Claudiu Platon este manager public la Ministerul Dezvoltării. În anul 2000, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" Arad, urmând şi un curs postuniversitar în domeniul securităţii naţionale la Academia Naţională de Informaţii, Colegiul Naţional de Informaţii (2009). El a mai lucrat la Consiliul Judeţean Sălaj (consilier juridic) şi Ministerul de Interne (Unitatea pentru reforma administraţiei publice).

Eternul candidat

La rândul său, Ion Ionel Gârleşteanu a candidat şi în 2008 şi 2012 la şefia ANI, fără succes însă. Consiliul Naţional de Integritate (CNI) a anunţat, pe 30 iunie, declanşarea procedurii de selecţie a şefului ANI, funcţie rămasă vacantă în urma demisiei lui Horia Georgescu. Concursul pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI constă într-o probă scrisă şi în susţinerea unui interviu. Proba scrisă se va susţine în 24 august, ora 12,00, iar interviul în 11 septembrie, ora 11,00, ambele la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate.

"Dosarele de candidatură se depun până la data de 22 iulie. (…) Planurile de management pe baza cărora se vor susţine interviurile se depun la sediul Agenţiei, în aceleaşi condiţii ca dosarele de candidatură, începând cu data de 24 iulie 2015, până pe data de 14 august 2015", a anunţat CNI.