Evenimentul Zilei > Actualitate > Tensiune maximă. Tratamentul împotriva COVID-19 încaieră medicii. Replici dure
Tensiune maximă. Tratamentul împotriva COVID-19 încaieră medicii. Replici dure

Tensiune maximă. Tratamentul împotriva COVID-19 încaieră medicii. Replici dure

Doi dintre cei mai cunoscuți medici din România se contrazic în legătură cu unul dintre medicamentele folosite în tratamentul bolnavilor de COVID -19.

Medicul Monica Pop îl contrazice pe Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, prof. dr. Șerban Bubenek, conform căruia mai mulți pacienți au murit din cauza faptului că nu li s-a administrat tratamentul cu Remdesivir. Acesta este un medicamente recomandat a fi administrat pacienților care prezintă forme mai dificile de infecție cu SARS-CoV-2.

Doctorul Bubenek a făcut publică o situație rezultată din statisticile de lucru ale medicilor, conform căreia există bolnavi COVID-19, în stare gravă, care nu primesc nici un fel de tratament antiviral. Potrivit spuselor sale, o parte dintre acești pacienți, care nu au fost tratați corespunzător au murit.

„Din statistica noastră rezultă că în secțiile ATI există un număr mare de pacienți care s-au prăpădit ori s-au vindecat fără să primească nici un tratament antiviral, nici măcar cel care este obligatoriu prin ordinele de ministru”, a afirmat prof. dr. Șerban Bubenek.

În replică, Monica Pop a respins aceste afirmații spunând că sunt neadevărate. Mai mult ea a amintit că dr. Șerban Bubenek a mai făcut aceste afirmații și în urmă cu două luni.

„Ne-au uimit declarațiile absolut incredibile și neadevărate ale doctorului Bubenek, nu înțelegem de când anestezistul face un tratament antiviral. În al doilea rând, aduceți-vă aminte că doctorul Bubenek a spus acest lucru și în urmă cu două luni, iar domnul ministru Tătaru, care are acum perfectă dreptate, a trimis corpul de control”, a declarat Monica Pop.
Ea a precizat că acuzațiile medicului Bubenek nu s-au confirmat și că singura problemă cu care se confruntă spitalul Matei Balș este lipsa personalului.

„Exact același lucru l-a spus doctorul Bubenek și atunci. Eu știu că Spitalul Balș se confruntă cu o singură problemă: cu numărul foarte mic de personal. Și domnul Bubenek este unul dintre cei care a oprit mersul medicilor rezidenți la ATI acolo. Cum nu au ce să învețe?”, s-a întrebat Monica Pop într-o intervenție televizată la Antena 3.

Forurile mondiale cer vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. Refuzul va fi

Întreaga lume se cutremură! Încă un atentat terorist Explozia unei mașini capcană a făcut 15 morți!