Evenimentul Zilei > Actualitate > Tratamentul fără interferon contra hepatitei C continuă!
Tratamentul fără interferon contra hepatitei C continuă!

Tratamentul fără interferon contra hepatitei C continuă!

Veste bună pentru miile de români care au hepatită C. După ce, în primă fază, au fost tratați circa 4.400 de pacienți cu gradul de fibroză 4 (F4, cel mai grav), vine rândul și celor cu F3, poate și F2.

Potrivit Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), încă aproape 10.000 de persoane afectate vor primi tratamentul care îi vindecă!

CNAS a confirmat!

Numărul de bolnavi ce vor fi tratați, însă, nu e confirmat oficial, ci doar continuarea programului. Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), o parte din cele 1,139 miliarde de lei primite la rectificarea bugetară, vor „permite creșterea sumei alocate contractelor costvolum şi cost-volum-rezultat, respectiv extinderea tratamentului fără interferon la pacienții cu hepatită cronică C în alte stadii de fibroză decât cele tratate în prezent, reînnoirea contractelor încheiate în 2015 pentru oncologie (…) şi intrarea în proces de negociere pentru alte molecule incluse condiţionat în lista medicamentelor compensate (arii terapeutice: oncologie, cardiovascular, diabet zaharat etc.)”.