Evenimentul Zilei > Actualitate > Tratamente: Ce boli PERICULOASE pot trata broaştele BINEFĂCĂTOARE
Tratamente: Ce boli PERICULOASE pot trata broaştele BINEFĂCĂTOARE

Tratamente: Ce boli PERICULOASE pot trata broaştele BINEFĂCĂTOARE

Descoperirea oferă posibilitatea dezvoltării unor noi tratamente pentru mai mult de 70 de boli grave, care afecteaza peste un miliard de oameni din intreaga lume, scrie Medicalxpress.com.

Cercetătorii de la Universitatea Queens din Belfast au descoperit proteine în pielea broaştelor, care pot fi utilizate la tratarea cancerului, diabetului, la prevenirea atacurilor vasculare cerebrale şi îi ajută pe pacienţii care au suferit un transplant, toate acestea prin reglarea creşterii vaselor sanguine.

Extrag cu grijă secreţiile

În urma procesului de extracţie a acestor proteine, broaştele nu păţesc absolut nimic, susţin oamenii de ştiinţă, şi apoi sunt eliberate.
Proteinele se găsesc în secreţiile de pe pielea broaştei de copac Waxy Monkey şi a Izvoraşului cu burta roşie (Giant Firebellied Toad). Oamenii de ştiinţă prind aceste broaşte, extrag cu grija secreţiile şi le eliberează înapoi în sălbaticie. Broaştele nu păţesc nimic în timpul procesului.
"Proteinele pe care le-am descoperit au abilitatea de a inhiba sau de a stimula creşterea vaselor de sânge. Prin oprirea angiogenezei şi inhibarea creşterii vaselor de sânge, proteina de la broasca Waxy Monkey are potenţialul de a ucide tumorile canceroase. Majoritatea tumorilor canceroase pot creşte doar până la un anumit punct înainte de a avea nevoie ca vasele de sânge să fie mai mari pentru a alimenta tumoarea cu oxigen şi nutrienţi vitali. Oprirea creşterii vaselor de sânge stopează dezvoltarea tumorilor şi, în cele din urmă, tumoarea dispare. Acest lucru are potenţialul de a transforma un cancer terminal într-unul cronic", a declarat profesorul Shaw.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: