Zelensky, o stea de comedie și de televiziune fără experiență politică, a câștigat alegerile prezidențiale din 21 aprilie, după ce a desfășurat o campanie electorală ca o persoană care se află în exteriorul elitei bogate care domină activitățile și politica ucraineană.

Dar afacerea supra apartamentului – în complexul „Împărat” de pe litoralul Mării Negre – arată că familia Zelensky a beneficiat de o tranzacție cu un membru al acelei elite bogate, conform Reuters.

Informațiile nu au putut stabilii de ce apartamentul a fost vândutla un preț mai mic decât cele de pe piață.

Soția lui Zelenskiy, Olena Zelenska, a cumpărat în aprilie 2013 apartamentul penthouse cu trei camere pe peninsula Crimeei din Ucraina pentru suma de 163.893 USD, în conformitate cu declarația privind veniturile și activele depuse în acest an de soțul ei, precum și registrul proprietății din Ucraina.

Pentru achiziția făcută cu un an înainte ca Rusia să anexeze Crimeea, ea a plătit echivalentul a aproximativ 1.263 dolari pe metru pătrat, în condițiile în care prețul unui apartament în acel complex costă între 3.500 și 4.000 de dolari pe metru pătrat.