Evenimentul Zilei > Economie > Tranzacţia care a DOBORÎT toate RECORDURILE! Omul care a intrat în TOPUL MILIARDARILOR din ÎNTREAGA LUME!
Tranzacţia care a DOBORÎT toate RECORDURILE! Omul care a intrat în TOPUL  MILIARDARILOR din ÎNTREAGA LUME!

Tranzacţia care a DOBORÎT toate RECORDURILE! Omul care a intrat în TOPUL MILIARDARILOR din ÎNTREAGA LUME!

Cumpărarea Formulei 1 de catre grupul american Liberty Media s-a aprobat în unanimitate, la Geneva, în cadrul unui Consiliu Mondial extraordinar al Federaţiei Internationale de Automobilism.

În cadrul unei Adunări Generale extraordinare, la sediul grupului din Englewood (Colorado), acţionarii şi-au dat acordul pentru realizarea acestei tranzacţii de 8 miliarde dolari, care a fost anunţată în luna septembrie şi în urma căreia unul dintre cel mai urmărite sporturi de pe planeta a trecut sub controlul grupului patronat de miliardarul John Malone.

Formula 1 aduce organizatorilor săi aproximativ 1,8 miliarde de dolari pe an, fiind unul dintre cele mai profitabile competiţii.

Grupul american anunţase deja, la jumătatea lunii decembrie, că a primit acordul autorităţilor pentru concurenţă şi a strîns sumele necesare achiziţiei, care urmează să fie finalizată pînă la sfîrşitul lunii martie.

Ecclestone, în vîrstă de 86 ani, urmează să-i consilieze pe noii acţionari în următorii trei ani, în timp ce conducerea Formula One Group urmează să fie preluată de Chase Carey, cel care a lucrat mult timp pentru un alt magnat media, Rupert Murdoch.

Următoarea ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta pe 26 martie, la Melbourne, cu Marele Premiu al Australiei.