Evenimentul Zilei > Actualitate > Transfugi arabi prinși la Calafat ascunși în lenjerie de un bulgar
Transfugi arabi prinși la Calafat ascunși în lenjerie de un bulgar

Transfugi arabi prinși la Calafat ascunși în lenjerie de un bulgar

Poliţiştii de frontieră de la Calafat au depistat duminică trei sirieni, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi printre cutii cu textile într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar

„În data de 09.06.2019, ora 06,30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta articole textile ambalate în cutii de carton, din Bulgaria în Germania. În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost descoperiţi trei cetăţeni străini, ascunşi printre cutiile cu textile'”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.
În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni – un bărbat, în vârstă de 22 de ani, şi doi minori, în vârstă de 16, respectiv 17 ani.
Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania. De asemenea, şoferul autovehiculului a declarat că a preluat persoanele din Sofia şi urma să le transporte în Germania contra sumei de 3000 de euro. Conform protocolului româno-bulgar, grupul de persoane şi şoferul bulgar au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: