Muzeul închisorii oferă celor dornici de experiențe noi să se transforme, contra cost, pentru o zi, în prizonier.

Turiștii curioși au sunat să întrebe dacă anunțul este real și să ceară detalii despre acest „sejur”, dar până acum nimeni nu a făcut rezervări, scrie presa indiană.

Închisoarea propriu-zisă a fost construită în 1796, de monarhul din familia Nizam, și a devenit muzeu în luna iunie 2016.Experiență inedită

Directorul adjunct al muzeului, M Lakshmi Narasimha, a fost cel care a avut această inițiativă și explică de ce. „Este o clădire cu o istorie de 200 de ani în spate și credem că o astfel de ofertă ar avea succes la turiști”, spune el.

O celulă a fost pregătită în acest scop, iar taxa este de 500 de rupii (7,50 dolari) pentru 24 de ore. Persoana respectivă va primi o uniformă de deținut, săpun făcut în închisoare, și va respecta programul strict.

Program de pușcăriaș

Potrivit Regulamentului de ordine interioară, „deținutul” este trezit la ora 5.00 dimineața de gardieni, își face curat în celulă și în baie, apoi este dus în curte. La 6.30 va primi o ceașcă de ceai. La 7.30 vine micul dejun (idli – prăjitură din orez și linte). La ora 11.00 primește prânzul (orez, mazăre și o supă ce legume), iar cina, la ora 18.00, constă în orez, curry și iaurt. Penitenciarul respectiv nu mai funcționează din 2012, când s-a construit unul nou, în apropiere, și toți deținuții au fost mutați acolo.