Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: „România se află în cea mai penibilă situație în Europa”
Traian Băsescu: „România se află în cea mai penibilă situație în Europa”

Traian Băsescu: „România se află în cea mai penibilă situație în Europa”

Traian Băsescu avertizează că România se află într-o situație proastă pe plan european din cauza deciziilor luate de Guvernul Orban.

Traian Băsescu, fostul președinte al statului, a reacționat dur, într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta atrăgând atenția asupra faptului că europarlamentarii europeni nu înțeleg modul în care acționează Executivul condus de Ludovic Orban.

„Europenii nu înțeleg noua lege pe care Guvernul vrea să o adopte”

Traian Băsescu, care este europarlamentar PMP, afirmă că România se află în cea mai penibilă situație, motivul fiind acela că europenii nu înțeleg noua lege pe care Guvernul vrea să o adopte pentru a acționa pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Acest lucru în condițiile în care țara noastră este semnatar al Regulamentului Internațional de Sănătate 2005.

„În calitate de membră a Uniunii Europene are obligația să respecte Decizia Nr.1082/2013/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 22 octombrie 2013. Care preia Regulamentul Internațional de Sănătate 2005 al OMS, privind amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din data de 5.11.2013, sub numărul L293/1, cu intrare în vigoare la publicare.
Cele două acte normative, unul al OMS și altul al Uniunii Europene sunt obligatorii pentru România. Primul prin semnare și al doilea prin calitatea de membru al Uniunii Europene”, a punctat Traian Băsescu.

Atenționarea lui Băsescu: Proiectul de lege aflat în discuție în Parlament este inutil

„Atenționez că Decizia 1082/2013/UE a fost aprobată fără obiecții și de Parlamentul României în procesul de consultare cu parlamentele naționale. Acest lucru înainte de a fi aprobată de Uniunea Europeană.
În concluzie, avem instrumentele legislative care definesc toate elementele luptei coordonate a statelor împotriva pandemiilor.
Atenționez guvernul că cele două acte normative definesc și

Traian Băsescu avertizează că România se află într- situație proastă pe plan european din cauza deciziilor luate de Guvernul Orban și instituie sistemul de acțiune în situația epidemiilor și pandemiilor.

Proiectul de lege aflat în discuție în Parlament este inutil și contravine reglementărilor internaționale la care România este parte.

Din păcate, ”analfabetismul” politicienilor este dublat și consolidat de necunoașterea reglementărilor în domeniu, de către jurnaliștii care abordează subiectul în dezbateri publice. Ceea ce permite oamenilor politici, membrilor guvernului sau liderilor sindicali de tip șef de post cum este Coarnă să fabuleze, creând confuzie în rândul populației.
În afară de a vă ruga să citiți și să puneți în aplicare reglementările la care suntem parte, eu nu mai pot face nimic”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: