Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu, reacţie în contextul scandalului de la Volkswagen: „Dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde?”
Traian Băsescu, reacţie în contextul scandalului de la Volkswagen: „Dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde?”

Traian Băsescu, reacţie în contextul scandalului de la Volkswagen: „Dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde?”

Traian Băsescu a transmis un mesaj în contextului scandalului de amploare care a izbuncit recent la Volkswagen.

Traian Băsescu a scris, pe o reţea de socializare, că ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei transmit mesaje atunci când se dispun arestări preventive atunci când sunt suspiciuni de corupţie. În acest context, fostul preşedinte se întreabă ce ar răspunde ambasadorul Germaniei în România, dacă ar fi întrebat de ce nu sunt arestaţi preventiv vinovaţii din scandalul în care este implicată comania germană.

Dar în România? Sunt printre aceia care cred şi au crezut în acţiunea hotărîtă împotriva corupţiei. La Bucureşti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci cînd este vorba despre suspiciuni de corupţie. În Germania n-am auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen şi la autoritatea de stat care, împreună, au înşelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună ştiinţă caracteristicile tehnice a peste 4 milioane de maşini vîndute, furînd sume uriaşe din buzunarele cetăţenilor. Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde? Ne-ar spune cumva că în Germania trebuie respectate drepturile omului şi prezumţia de nevinovăţie? Dar în România?, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.