– De regulă în politică am făcut ce a trebuit nu ce am vrut, dacă vreți să fiu foarte sincer, nu mă tentează activitatea de parlamentar, dar dacă ajungem la concluzia că o candidatura a mea ar ajuta partidul, probabil voi candida.  
– Deci vă veţi întoarce în Parlament, nu excludeţi? 
– Nu exclud această posibilitate.

Fuziunea PMP – UNPR va genera o a treia forţă politică, alături de PSD şi PNL, lucru care va conduce la consolidarea capacităţii democratice a Parlamentului, declara miercuri după fuziune preşedintele PMP Traian Băsescu. 

"Deciziile nu se vor mai juca între Modrogan şi Kiseleff, ci deciziile vor trebui să treacă şi prin Nicolae Iorga", a afirmat Băsescu, după votul de fuziune prin absorbţie a UNPR cu PMP dat în cadrul Congreselor extraordinare reunite ale celor două formaţiuni. 

La nici 24 de ore după fuziunea dintre PMP și UNPR, Traian Băsescu i-a reproșat viitorului său președinte executiv, Valeriu Steriu, fost președinte al UNPR, că l-a susținut public pe Dacian Cioloș. „Exclud posibilitatea ca PMP să facă cadouri cu anticipație. În politică nu se fac cadouri! Declarația lui Steriu a fost un cadou! De ce să facă un cadou? Deocamdată (Cioloș) nu a demonstrat că poate. Pentru mine etalon e faptul că nu a fost o licitație pentru un kilometru de autostradă, cum nu s-a semnat un contract pentru un kilometru de autostradă în mandatul lui Ponta”, a declarat liderul PMP, în emisiunea EVZ, moderată de Mălin Bot pe B1 TV.

Băsescu a fost destul de nuanțat în ceea ce privește candidatura sa pentru postul de prim-ministru. 

În interviul acordat Digi 24, Traian Băsescu a spus însă că ar fi cel mai bun premier pe care l-ar putea avea România de la Revoluție încoace.