„Am crea şi noi nişte unicate în UE, premier condamnat – fie el şi cu suspendare! Nu cred că vreun preşedinte responsabil ar desemna premier un om condamnat pentru furt la vot. Furt la vot! Despre asta vorbim, despre furt de democraţie!”, a declarat Traian Băsescu, într-un interviu difuzat de Digi24, despre scenariul preluării Guvernului de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Fostul șef al statului a adăugat că actualul premier, Dacian Cioloș, ar putea să continue în 2017 doar dacă PNL va câștiga alegerile parlamentare. „Ar putea fi varianta ca PNL, varianta teoretică, PNL să câştige alegerile, să fie cel mai mare partid, să aibă cel mai mare număr de parlamentari şi atunci domnul Iohannis să desemneze premier de la PNL”, a explicat Băsescu. Liderul PMP a spus că Cioloș este „un om onest”, dar „ratează în fiecare zi și continuu”.

În acest context, Traian Băsescu a spus că el ar fi, probabil, „cel mai bun premier pe care l-a avut România de la Revoluţie încoace”, datorită bunei cunoaşteri a instituţiilor statului.

„Ceea ce nu înseamnă că îmi doresc sau că acesta este obiectivul meu. Obiectivul meu este să construiesc un partid nou, iar PMP este un partid nou”, a spus el. Întrebat dacă există posibilitatea să fie propus de Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, Băsescu a răspuns: „Nu, nu cred, dar asta nu înseamnă că nu recunosc faptul că aş fi cel mai bun premier”.

Fostul șef al statului a precizat că nu exclude o candidatură la Parlament în alegerile din toamnă, dacă se va ajunge la concluzia că un asemenea gest ar putea ajuta partidul să obţină mai multe voturi. „De regulă, în politică am cam făcut ce a trebuit (…) Nu exclud această posibilitate”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.