Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: Este corect şi necesar ca informările adresate Preşedintelui României pe această problemă să fie făcute publice de către SRI
Traian Băsescu: Este corect şi necesar ca informările adresate Preşedintelui României pe această problemă să fie făcute publice de către SRI

Traian Băsescu: Este corect şi necesar ca informările adresate Preşedintelui României pe această problemă să fie făcute publice de către SRI

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că "este corect şi necesar" ca informările adresate şefului statului privind infecţiile din spitale "să fie făcute publice de către SRI".

"DESECRETIZARE NECESARĂ. Din afirmaţiile purtătorului de cuvânt al SRI înţeleg că în ultimii 5 ani instituţia a informat Preşedinţia cu privire la tratarea defectuoasă a infecţiilor din spitale, cu substanţe dezinfectante diluate, furnizate de firma domnului Condrea sau de orice alt furnizor care a diluat (falsificat) substanţele de dezinfecţie. Cred că este corect şi necesar ca informările adresate Preşedintelui României pe această problemă să fie făcute publice de către SRI", a scris Traian Băsescu, azi, pe Facebook.

Serviciul Român de Informaţii a precizat azi că, în ultimii cinci ani, a trimis circa 100 de informări despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate, inclusiv legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti.

Sursa citată menţionează că informările au conţinut şi "aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară".

"Dreptul la sănătate este un drept constituţional. Iar SRI acţionează împreună cu celelalte instituţii partenere pentru a proteja acest drept, alături de toate celelalte drepturi constituţionale ale cetăţenilor. SRI informează decidenţii legali despre vulnerabilităţile sistemului public de sănătate. În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecţiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară", precizează SRI.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: