Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: Dorin Chirtoacă, vechiul şi noul primar al Chişinăului!
Traian Băsescu: Dorin Chirtoacă, vechiul şi noul primar al Chişinăului!

Traian Băsescu: Dorin Chirtoacă, vechiul şi noul primar al Chişinăului!

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, în contextul alegerilor locale din Republica Moldova, că alegerea lui Dorin Chirtoaca pentru un nou mandat de primar la primăria Chișinău ar confirma atașamentul basarabenilor faţă de libertate și demnitate.

"Dorin Chirtoacă, vechiul şi noul primar al Chişinăului! Duminică, cetățenii Republicii Moldova își aleg primarii în cel de-al doilea tur al alegerilor locale.Cea mai mare miză politică o constituie alegerile de la Chișinău, unde se confruntă doi candidați ce reprezintă sisteme de valori total opuse si care împart în două societatea din Republica Moldova.
Sunt convins că alegerea lui Dorin Chirtoaca pentru un nou mandat de primar ar confirma atașamentul basarabenilor faţă de libertate și demnitate. Votul de la Chişinău are pentru Uniunea Europeană semnificaţia voinţei cetăţenilor capitalei Republicii Moldova de apropiere de valorile europene sau de respingere a acestora. Îi urez mult succes lui Dorin Chirtoacă, iar pe locuitorii municipiului Chișinău îi îndemn să se prezinte la vot pentru a-şi alege un primar pentru ei şi pentru Europa", a scris Băsescu, pe pagina sa de Facebook.