„Îmi pare rău că nu l-am invitat niciodată la Cotroceni, de Ziua Naţională, exact ca să nu fie discuţii, şi am refuzat şi propunerile de a-l face general în rezervă, deşi au fost vreo patru propuneri ale Jandarmeriei. Am zis că toată lumea va spune că şi-a făcut Băsescu socrul general”, a mărturisit vineri fostul preşedintele, la priveghiul socrului său. Trupul neînsufleţit al bătrânului a fost depus la capela unei biserici din cartierul Burdujeni sat, chiar în apropierea casei în care părinţii Mariei Băsescu au locuit o viaţă. Traian Băsescu a stat la căpătâiul socrului său, alături de soţie şi de celalte rude, şi i-a primit pe toţi cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu bătrânului jandarm.

La capela în care a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Andruşcă a fost arborat şi tricolorul României, iar la intrare au fost puse coroanele aduse de Traian Băsescu şi soţia sa Maria, de fiicele Ioana şi Elena şi familiile acestora, şi de sora soţiei fostului preşedinte, Stela Derla.

„Mie mi-a fost drag, de când l-am cunoscut, înainte de a mă căsători cu soţia”, a spus fostul şef de stat Traian Băsescu, mărturisind că era captivat de poveştile de război ale socrului său. „Cele mai frumoase poveşti erau cele din război, începând cu rebeliunea legionară, când bătrânul a fost în garda Mareşalului Antonescu. A apărat atunci palatul Victoria de legionari şi de multe ori compara rebeliunea legionară cu mineriada din '91. Pe urmă erau alte poveşti din război. El nu a ajuns la Stalingrad, pentru că fiind jandarmi, ei au fost în teritoriile recuperate de la ruşi. Însă, de multe ori, îl însoţea pe Mareşal în deplasările pe front. Perioada cât a fost jandarm a fost perioada care i-a luminat viaţa. A fost foarte mândru de perioada aia şi când vorbea de Mareşal îi curgeau lacrimile”, a mai spus Traian Băsescu.

Fiicele lui Traian Băsescu şi Elena Udea vor fi prezente la înmormântare

Gheorghe Andruşcă va fi condus sâmbătă pe ultimul drum, la înmormântarea urmând să fie prezente şi fiicele fostului preşedinte, Elena şi Ioana, împreună cu soții lor. De altfel, Ioana era aşteptată să ajungă vineri seară, iar Elena, sâmbătă dimineaţă. La funeralii şi-au anunţat prezenţa mai mulţi lideri politici, apropiaţi ai lui Traian Băsescu. Fostul ministrul al Dezvolătării şi Turismului, Elena Udrea, a confirmat că va fi prezentă la înmormântare, urmând să plece cu o maşină de la Constanţa şi să ajungă la Suceava sâmbătă dimineaţă.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif