"În ultima perioadă ceva s-a schimbat. Nu mai e același spectacol cu sunet și lumină. Justiția își face treaba. Poate să o facă într-un mod nedemocratic, cu dispreț față de demnitatea omului, dreptul la apărare, dreptul la imagine, dreptul la libertate, dreptul la imagine al unui om. Asta depășește democrația", a spus  Traian Băsescu.

În ceea ce o privește pe Elena Udrea, Traian Băsescu declarat că "niciodată nu l-am întrebat pe Coldea despre o anchetă a Elenei Udrea"." Marea poveste cu geanta e o minciună. În timp ce eram eu în mandat nu au existat denunţuri la adresa dânsei" și că "nu am fost pus să arbitrez un conflict între Udrea și Coldea. Nu s-au plăcut niciodată, dar nu cred că au avut un conflict. Nu ne-am întâlnit niciodată în trei. Niciodată nu l-am întrebat pe Coldea de vreo anchetă la adresa Elenei Udrea".

"Eu nu spun 100% nevinovată, ştiu sigur că nu a luat o geantă cu bani. Partea extrem de interesantă, nu cred că a fost în minister pe data aceea. Luaţi această informaţie. Nu apare ca fiind în minister. Probabil în instanţă o să spună unde era", a declarat Traian Băsescu.