"Pentru mine, domnul Iohannis este o necunoscută. Îl văd tăcut. Să vă fac poza mea. Îl văd introvertit, un candidat trebuie să fie deschis, un om despre care ştii tot", a spus şeful statului, la TVR 1.

În ceea ce priveşte modul în care preşedintele PNL a dobândit cele şase case pe care le are, Traian Băsescu l-a ironizat, spunând că a râs în birou, atunci când a aflat că locuinţele au fost cumpărate din banii de la meditaţii.

"Cu ce impresie rămân, când a fost întrebat cum a făcut cele şase case şi spune că din meditaţii? Am râs singur în birou. Pe urmă, la altă emisiune, iar l-a întrebat ziaristul şi a spus că primele două au fost moştenite de la părinţi – mama, asistentă medicală, iar tata- mecanic auto. Tata a fost colonel şi ne-a lăsat un apartament cu două camere mie şi fratelui meu", a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele a continuat să-l atace pe Klaus Iohannis, despre care a spus că a fost utilizat ca instrument de Voiculescu, Antonescu, Geoană, Ponta, adăugând că, pentru el, Iohannis este un om ascuns, cum este şi premierul.