Evenimentul Zilei > EVZ Play > Traian Băsescu arată cu degetul! ”În plină pandemie elevii stau la școală șapte ore pe zi”
Traian Băsescu arată cu degetul! ”În plină pandemie elevii stau la școală șapte ore pe zi”

Traian Băsescu arată cu degetul! ”În plină pandemie elevii stau la școală șapte ore pe zi”

Candidatul PMP a fost invitatul emisiunii ”Întrebări esențiale”, de pe EvZ.Tv, unde a vorbit despre începerea școlilor dar și despre anomaliile care s produs în sistemul de educație românesc.

Traian Băsescu a spus că înainte de deschiderea școlilor ar fi trebuit testați toți dascălii, pentru că este de neiertat ca un profesor care să fie infectat cu noul coronavirus, dar să fie asimptomatic, să poată intra la ore. „Primul lucru care trebuia făcut era ca profesorii să fie testați de Covid. Nu poți să spui dascălilor intrați la clasă, fără să știi dacă sunt bolnavi sau nu. Problema este că nimeni nu vrea să facă acest test”, a comentat Băsescu.

Mai mult, în marea majoritate a școlilor din București, părinții s-au preocupat ca elevii să aibă pe bănci, celebrele viziere din plexiglas. De asemenea, a mai comentat Traian Băsescu este că în aproape toate școlile din București, elevii nu primesc măști de protecție, și că trebuie să vină ele de acasă.

De asemenea, Traian Băsescu a mai adăugat că este inacceptabil ca Ministerul Sănătății și cel al Educației să nu emită o metodologie de lucru, pentru toate școlile, în vreme de pandemie. „Trebuie spus cinstit în această metodologie, despre nivelul de risc pentru familii. Copiii pot fi niște purtători. Nepoțelul poate deveni ucigașul bunicului. Dacă nu o spui pe înțelesul tuturor, or să iasă cu un zâmbet și vor zice că e propagandă. Nu, e o realitate și eu vreau să știu cine își asumă această responsabilitate, nu doar a uciderii bunicilor de către nepoți, ci și a neemiterii unei metodologii generale. Este inadmisibil ca într-un sistem de educație cum este cel românesc să nu fie emis un ghid”.

Copiii merg la școală șapte ore pe zi

Traian Băsescu a dat și exemplu programei școlare, care nu este adaptată la situația din prezent. „La o scoală gimnazială, nu departe de biroul meu, este un program de după amiază. Discutăm de până la șapte ore pe zi. Cât de nemernici să fie cei care răspuns din MEC, să lase să există această posibilitate, când tu știi că orice minut în care ții copiii grupați în școală este un risc. Să nu faci o reformă curriculară adaptată zilei de azi, să nu mai învățăm la școală păpădia și salata. Trebuie să concentrăm curricula pe materiile esențiale, pe matematică, română. Lucrurile trebuie făcute cu maximă utilitate și nu îi mai ținem în scoală într-o zonă de risc, în colectivitate. Dacă eram primar, mă urcam cu picioarele pe Ministerul Educației”, a mai spus Băsescu.

Candidatul PMP nu i-a iertat nici pe guvernanți care par haotici în tot ceea de fac. ”Să privim puțin timpul acțiunii guvernamentale ca să ne dăm seama ce o să fie. S-a introdus starea de urgență cînd aveam 120 de îmbolnăviri pe zi. S-a ridicat starea de urgență când aveam 300 de cazuri pe zi. Ne-am relaxat cu 1 septembrie când aveam 1500 de infectări pe zi. Și ca să punem capac la relaxare deschidem școlile pe 14 septembrie și facem alegeri pe 27 septembrie. Nu aș vrea să văd cifrele din octombrie, și cu decesele. Și cu toate astea vor veni cu un zâmbet bovin să ne spună cât de bine au acționat ei. Cât or să mai înșele poporul cu televizorul”.

Publicat in categoriile: EVZ Play, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: