Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu a bătut palma cu tinerii
Traian Băsescu a bătut palma cu tinerii

Traian Băsescu a bătut palma cu tinerii

PMP a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu o rețea de tineret de peste 80.000 de membri. Președintele partidului, Traian Băsescu, i-a dojenit pe liderii asociațiilor

Protocolul de colaborare semnat de Traian Băsescu și Consiliul Tineretului din România (CTR) prevede promovarea în viitorul Parlament a unei noi legi a tineretului și politici pentru stagiatură, ca instrument pentru tranziția din școală spre un loc de muncă.

„Vă mărturisesc că am citit rezoluția voastră. Nu numai că am citit-o, am și subliniat- o cu ce mi s-a părut foarte interesant și realist. Sunt lucruri interesante în tot documentul, dar destul de dificil de realizat, pe de o parte. Mai ales acelea în care mă întrebam eu de ce nu le faceți voi și vă trebuie sprijinul politicului”, a spus Băsescu, în timpul întâlnirii de la sediul PMP.

Una dintre cerințele tinerilor a fost realizarea unei „strategii naționale a sportului integrată pornind de la -9 luni la 80 de ani”, precum și „asigurarea accesului gratuit pentru tineri în bazele sportive ale instituțiilor de învățământ preuniversitar și universitar”.

Sfaturi

În același timp, Traian Băsescu le-a reproșat tinerilor că au permis să i se aplice legii Educației 1/2011 nu mai puțin de 108 modificări și că nu a văzut o reacție din partea studenților.

„Când intrați în facultăți cu medii sub 5, ce pretenții mai avem la sistemul de educație? Pentru că fa cul tățile trebuie să facă bani și voi ați acceptat asta pentru că unii ați intrat cu medii sub 5 în universități și fără admitere”.

El i-a asigurat pe tineri că vor avea în el și în PMP „în mod cert” un partener și s-a declarat îngrijorat de cifrele din educație.

Predicții

„42% analfabeți funcționali pe ultima evaluare. Este clar că e o problemă de sistem de predare. Nu se face nimic cu curricula. 19,1% abandon școlar. Hai să punem cifra aceasta la un loc și să vedem România peste 20 de ani. O țară fără viitor”, a spus Băsescu.

„Dacă mai punem și problema natalității, în 2050 o să fim 16,5 milioane. Vă imaginați că trebuie să trecem masiv la import de forță de muncă din Asia, Africa și țările arabe?”, a adăugat fostul președinte.

Alianță cu transportatorii

PMP a mai semnat, pe 3 august, două protocoale de colaborare cu Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR). În schimbul susținerii la alegerile parlamentare, PMP s-a angajat să rezolve în viitorul legislativ problemele transportatorilor și taxa RCA și le-a dat acestora două locuri eligibile pe listele PMP la alegerile parlamentare. COTAR numără 9 federații naționale, 15 asociații patronale și alte societăți din domeniu sau domenii adiacente transporturilor. În prezent, Confederația are peste 85.000 de salariați.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: