Tragica poveste a unor părinți din Israel care și-au ascuns bebelușii gemeni ca să nu fie uciși de Hamas

Tragica poveste a unor părinți din Israel care și-au ascuns bebelușii gemeni ca să nu fie uciși de Hamas

Au fost executați în casa lor. Teroriștii Hamas au năvălit cu armele după circa două minute în care Itay și Hadar (30 de ani) au reușit să-și salveze bebelușii gemeni ca să fie împușcați.

Normal 0

Ne puteți urmări și pe Google News

false false false

EN-US X-NONE X-NONE

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-font-kerning:1.0pt; mso-ligatures:standardcontextual;}

Tragedii în Israel. Părinții au înțeles ce urmează să se întâmple când au auzit strigăte și împușcături în apropierea casei. Au avut doar câteva zeci de secunde să reacționeze când i-au auzit pe atacatori încercând să le spargă ușa din față. Și-au luat gemenii în vârstă de 10 luni și i-au ascuns într-un adăpost din casă.

Povestea a fost dezvăluită presei de ambasadorul israelian în Columbia, Gali Dagan. El a spus că Itay și Hadar s-au "luptat cu curaj" cu atacatorii înainte de a fi împușcați și uciși în timpul zilei primului asalt asupra Israelului.

O poveste sfâșietoare în Israel

În mod surprinzător, cei doi copii ai lor au fost găsiți și salvați de soldații israelieni. Stătuseră ascunși în adăpost mai mult de 12 ore. Erau însetați și înfometați, dar într-o stare fizică bună.

Parintii israelieni și bebelușii lor gemeni. Au salvat copiii înainte să fie împușcați de teroriștii Hamas (Sursa foto: Daily Mail)

"Și-au ascuns copiii gemeni de 10 luni în adăpost, în timp ce teroriștii s-au infiltrat în casa lor", a scris ambasadorul Dagan pe Twitter. Itay și Hadar au fost uciși cu brutalitate după ce au luptat cu curaj împotriva teroriștilor.

"Copiii au fost lăsați singuri mai mult de 12 ore până când au fost salvați. Imaginați-vă groaza. Doi părinți speriați fac tot ce pot pentru a-și salva copiii, care acum sunt orfani. Binecuvântată să fie amintirea acestor eroi".

Atacuri și atrocități, dar și multe dezinformări

Itay și Hadar se numără acum printre sutele de israelieni care au fost uciși de teroriștii Hamas, după ce atacatorii au lansat un atac surpriză asupra Israelului în weekend.

Atacurile au avut loc pe uscat, dar s-a spus că teroriști înarmați au pătruns și pe calea aerului. S-au prezentat imagini cu luptătorii Hamas intrând în Israel cu parapantele.

S-a descoperit că imaginile cu teroriștii care ar fi zburat peste zid cu parapantele erau de fapt cu parașutiști egipteni. Aceștia din urmă făceau parașutism peste Academia Militară Egipteană din Cairo.

Imagine care s-a dovedit a fi mincinoasă. Palestinienii nu au intrat cu parapante in Israel

Un alt videoclip care arată evrei care fug în timp ce sunau sirenele raidului aerian în Ierusalim este un fake. Nu are legătură cu ciocnirile din 7 octombrie, este făcut înainte de ziua atacului.

În schimb sunt videoclipuri sfâșietoare, capturate de la insurgenții Hamas care au folosit camere montate pe cască și smartphone-uri, care au arătat cum soldații israelieni au fost împușcați în cazărmi, în timp ce alții au fost bătuți, legați și băgați în mașini și camionete sau în căruțe. S-a găsit o filmare în care o tânără este bătută, tăvălită pe jos, iar apoi i se dă foc.

Civilii israelieni, inclusiv femei, copii și adolescenți au fost, de asemenea, văzuți legați și aruncați în aceste vehicule, iar teroriștii râdeau de ei când îi loveau.

Multe dintre aceste scene au fost filmate chiar cu telefoanele victimelor, apoi teroriștii au transmis imaginile către părinții, prietenii sau apropiații celor pe care i-au luat prizonieri. Asta au povestit multe familii din Israel: că au primit imagini cu cei dragi, fie morți, fie bătuți sau batjocoriți.