Tragerea la sorți pentru Euro 2024. Detalii legate de marele eveniment UEFA

Tragerea la sorți pentru Euro 2024. Detalii legate de marele eveniment UEFA Sursa foto: Instagram \ / UEFA

România va afla în acest weekend rezultatele tragerii la sorţi pentru Euro 2024. Evenimentul este așteptat cu sufletul la gură de milioane de cetățeni.

Tragerea la sorți pentru Euro 2024 va avea loc sâmbătă. Grandiosul eveniment organizat de UEFA se va desfășura la Hamburg. Cu acest prilej, suporterii naționalelor participante vor afla detalii legate de turneul final.

Tragerea la sorți pentru Euro 2024. România, urna a doua valorică

Țara noastră se află în urma a doua valorică.  Tragerea la sorți pentru Euro 2024 este așteptată de suporterii tuturor celor 24 de naționale participante. Din totalul de 24 de locuri ale turneului, 21 au fost deja ocupate.

Germania s-a calificat automat fiind țara gazdă a grandiosului eveniment. Restul de 20 de echipe au intrat în cursă prin intermediul calificărilor europene. Trei echipe sunt necunoscute la tragerea la sorţi pentru EURO 2024. Acestea ar urma să vină prin prisma play-off-ului desfășurat în luna martie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipele s-au calificat în playoff în urma rezultatelor obţinute în cadrul Ligii Naţiunilor.  A urmat repartizarea acestora, făcută în funcție de clasamentul general al preliminariilor europene. Astfel, în cele patru urne se află câte șase naționale.

Cum arată urnele valorice

Germania, Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia se află în Urna valorică 1.  Urna 2 conține echipele naționale din Ungaria, Turcia, România, Danemarca, Albania, Austria.  În Urna valorică 3 se află Olanda, Scoţia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă.Urna 4 conține echipele naționale  ca Italia, Serbia, Elveţia.

După tragerea la sorți pentru Euro 2024, echipele sunt  în şase grupe. Conform procedurii, tragerea începe c Urna 1. Prima echipă extrasă va fi repartizată în prima grupă disponibilă în ordine alfabetică.

Tragerea la sorți pentru Euro 2024. Detalii legate de marele eveniment UEFA

Euro 2024. Sursa foto: UEFA

Tragerea la sorți pentru EURO 2024. Calendarul turneului final

Primul meci jucat în cadrul turneului final se va juca pe 14 iunie 2024. Acesta va fi disputat între Germania,  și una din adversarele sale din grupa A. Aceasta din urmă va fi stabilită prin tragerea la sorți, desfășurată sâmbătă. Primele meciuri din cadrul celorlalte grupe au loc pe 15, 16, 17 iunie 2024.

Conform programului, faza grupelor se va încheia pe data de 26 iunie 2024.

Calendarul fazei finale cuprinde:

  • Între 29 iunie – 2 iulie au loc optimile de finală
  • În intervalul 5 și 6 iulie: sferturi de finală
  • Între 9 și 10 iulie: semifinale
  • 14 iulie: finala EURO 2024.

Turneul final din Germania va fi organizat în 10 orașe. Meciul inaugural precum și finala vor avea loc la Berlin. Celelalte meciuri din cadrul turneului se vor juca în Koln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Munchen și Stuttgart.