Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragem moartea în piept în fiecare zi: Ploieștiul e bombardat agresiv cu benzen! Un fizician rupe tăcerea
Tragem moartea în piept în fiecare zi: Ploieștiul e bombardat agresiv cu benzen! Un fizician rupe tăcerea

Tragem moartea în piept în fiecare zi: Ploieștiul e bombardat agresiv cu benzen! Un fizician rupe tăcerea

Poluarea cu benzen a atins cote cu mult peste limita maximă, în ziua de luni, la patru dintre stațiile de monitorizare a calității aerului (1 în comuna Brazi și 3 în Ploiești).

Potrivit site-ului calitateaer.ro, citat de publicatia online ziarulincomod.ro, valoarea limită anuală pentru protecția sănătății umane este de 5 micrograme pe metru cub. Aceasta se calculează ca medie pentru valorile consemnate în fiecare lună.
Într-o singură zi, la stația de monitorizare PH 4, din comuna Brazi, poluarea cu benzen ar fi atins valoarea de 35.41, luni, în jurul orei 12.00.

Duminică ar fi fost și mai rău, potrivit sursei citate! Valorile ar fi urcat la 45 micrograme pe metru cub, la aceeași stație, PH 4.
Vârful de poluare a fost semnalat pe facebook de către fizicianul ieșean Silviu Gurlui, cel mai important activist anti-poluare, care a participat la ultimul protest organizat la Ploiești de grupul STOP Poluării orașului Ploiești.

Acesta a semnalat și pericolul pe care îl reprezintă poluarea cu benzen.

În aceeași perioadă, și stațiile amplasate în Ploiești au înregistrat valori mărite la benzen:
Stația PH 5 (Bariera București): 17.1
Stația PH 6 (Mihai Bravu): 13.8
Stația PH 2 (Centru): 23.003

Amplasarea stațiilor de monitorizare a calității aerului:

Cel mai mare „puseu” de poluare cu benzen înregistrat în ultimii ani s-a produs în 2017. Media anului respectiv a fost de 6,12 micrograme/metru cub, peste limita maximă admisă (5).