Cei doi făceau parte dintr-un triunghi amoros între gay, afirmă investigatorii spanioli.

Românul a fost găsit  într-o baltă de sânge pe strada León, ucis în bătaie și înjunghiat. Și la podea, un al doilea bărbat, un spaniol de 61 de ani, acoperit de sânge, care a declarat că avea o relație romantică cu victima, încercând să facă poliția să creadă că victima s-a înjunghiat singură după ce a avut un șoc emoțional puternic.

Ancheta poliției criminalistice nu a arătat doar că partenerul victimei a fost implicat în crimă. După colectarea diferitelor mărturii, s-a descoperit faptul că o terță persoană a intervenit în infracțiune. O teză care a coroborat indiciile colectate în timpul inspecției locului crimei.

În video de mai jos sunt imagini cu polițiștii care au reținut o a doua persoană pentru presupusa legătură cu crima care a avut loc pe 14 martie într-un cartier din centrul Madridului.  După comiterea infracțiunii, o primă persoană a fost arestată la locul unde a avut loc crima, şi care le-a spus agenților că victima s-a rănit singură și a murit ulterior ca urmare a gravităţii loviturilor.

Acum, la aproape două luni distanță, polițiștii de la omoruri de la Madrid au identificat și au reușit să-l localizeze pe complicele la crimă. Un alt bărbat, un român de 28 de ani, a treia parte a acestui triunghi sentimental care se ascunsese într-un apartament dintr-un imobil ocupat din cartierul San Blas din Madrid.

Suspectul a fost închis, iar arma este analizată pentru a stabili dacă a fost folosită în comisia de crimă din strada León. Atât primul arestat, cât și cel de-al doilea, sunt deja în închisoare provizorie prin ordonanță. Cei trei protagoniști ai crimei, atât victima, cât și presupușii făptuitori aveau antecedente penale înainte de omor, în special acest al doilea deținut are 7 antecedente pentru diferite infracțiuni, notează ziarulromanesc.