Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la Galaţi. Doi copii au murit într-un incendiu. News Alert
Tragedie la Galaţi. Doi copii au murit într-un incendiu. News Alert

Tragedie la Galaţi. Doi copii au murit într-un incendiu. News Alert

Într-un incendiu care a izbucnit joi, la o locuinţă din satul Mândreşti din comuna Valea Mărului, judeţul Galaţi, un băieţel de numai 1 an şi 4 luni şi fratele său de 4 ani au ars de vii.

Vecinii au dat telefon la numărul de urgenţă 112, în jurul orei 15:30 şi au cerut ajutorul pompierilor pentru a stinge incendiul. În primă fază s-au deplasat 2 autospeciale de la Garda de Pompieri Tecuci, împreună cu o ambulanţă SMURD.

„Ulterior, când s-a anunţat prezenţa unor copii în camera afectată de incendiu, s-a deplasat elicopterul SMURD şi încă o autospecială de la Garda Pechea, împreună cu şeful Grupei Operative, comandantul Secţiei Tecuci şi ofiţerul de presă. Când au ajuns la eveniment, incendiul fusese localizat de către SVSU. O cameră era afectată de incendiul pornit de la o sobă. Înainte de incendiu, mama copiilor lăsase în cameră 4 copii, doi gemeni de 1 an şi 4 luni, un copil de 4 ani şi unchiul lor de 10 ani. Cercetările organelor abilitate au arătat că unchiul copiilor, în vârstă de 10 ani, a folosit un recipient cu benzină pentru a aprinde focul, fapt care a produs o deflagraţie şi răspândirea focului în toată incinta dormitorului. Părintii copiilor au reuşit să-i scoată pe toti, cu excepţia unuia dintre cei doi gemeni care a suferit arsuri incompatibile cu viaţa. Unchiul lor de 10 ani a fost diagnosticat de către medicul de pe echipajul aerian de salvare cu arsuri de căi aeriene, dispunând transportul acestuia la Spitalul de Pediatrie Galaţi“, a precizat Dan Ionaşcu, ISU Galaţi.

Camera afectată de incendiu a fost distrusă în totalitate, potrivit monitoruldegalati.ro