Cîntăreaţa de K-Pop, pe numele ei real Cho Jin-ri, avea vârsta de 25 de ani.

În ultima perioadă de timp, Sulli a fost ţinta unor campanii de hărţuire în mediile online.

Încă se investighează cauzele decesului, deşi se crede că este foarte probabil ca Sulli să se fi sinucis, potrivit unor surse ale poliţiei.

Născută la Busan (sud-estul ţării), Sulli a debutat ca actriţă de televiziune în 2005, când avea doar 11 ani, iar în 2009 şi-a început cariera muzicală alăturându-se trupei de fete f(x). Între 2014 şi 2015 ea s-a retras din viaţa publică, în urma unei intense campanii de hărţuire pe reţele de socializare după ce a început o relaţie cu cântăreţul Choiza (pe numele său real Choi Jae-hoo), component al Dynamic duo, de care s-a despărţit în 2017.

Sulli a renunţat definitiv la trupa de muzică f(x), în 2015, şi a continuat să lucreze sporadic ca actriţă în filme, precum ‘Real’ (2017) sau, mai recent, în serialul de televiziune ‘Hotel Del Luna’.

Vara trecută ea a început să prezinte pentru postul de televiziune prin cablu JTBC un program axat chiar pe hărţuirea în mediul online la care sunt supuşi artiştii sud-coreeni. În acest program, Sulli a vorbit, printre altele, despre campaniile de ură lansate împotriva ei, după ce a apărut în unele fotografii fără să poarte sutien.

Moartea lui Sulli scoate în evidenţă uriaşa presiune cu care se confruntă celebrităţile curentului K-Pop şi mijloacele reduse de a le face faţă.

Ultimul caz de sinucidere care a zguduit industria a fost moartea lui Kim Jong-hyun, fost component al trupei SHINee, care s-a sinucis în decembrie 2017, la vârsta de 27 de ani, potrivit agerpres.ro