Tragedia din Apuseni. Medicul Sorin Ianceu: Am dat coordonatele la 112. STS susține contrariul

Tragedia din Apuseni. Medicul Sorin Ianceu: Am dat coordonatele la 112. STS susține contrariul

La două săptămâni de la producerea accidentului aviatic din Munții Apuseni, soldat cu moartea studentei Aura Ion și a pilotului Adrian Iovan, apar noi informații contradictorii privind filmul evenimentelor și operațiunea de salvare.

Externat astăzi din spital, medicul Sorin Ianceu, rănit în accidentul aviatic din 20 ianuarie, contrazice afirmațiile Serviciului de Telecomunații Speciale, declarând că a sunat la 112 și că a dat coordonatele de pe Google Maps, indicând inclusiv zona unde se afla, şi anume între localităţile Horea şi Beliş. Medicul a mai precizat că telefoanele sale au fost distruse în momentul impactului, dar că a vorbit cu cei de la 112 de pe telefonul colegului Radu Zamfir.

"Le-am spus inclusiv că dacă pleacă din Horea spre Beliş pe drumul 1R, la jumătatea distanţei, pe partea dreaptă, ne aflăm prăbuşiţi. Ştiam localităţile între care s-a prăbuşit avionul. Ar trebui să existe aceste înregistrări. În acele momente, nu ne-am gândit să ne înregistrăm telefoanele ca să ne justificăm. Cei de la 112 ne tot cereau coordonate GPS. Eu nu ştiu să ofer coordonate GPS dintr-un smartphone. Am încercat să scoatem coordonatele din aplicaţia Google Maps, coordonate pe care le-am furnizat. Ni s-a spus că trebuie să aşteptăm un SMS de la un operator de telefonie mobilă care să conţină şase cifre, pe care să îl dăm mai departe şi în funcţie de acesta ne vor localiza. Eu nu îmi aduc aminte să fi primit vreun mesaj", a explicat Sorin Ianceu, în această seară, la postul TV Digi 24.

Pe de altă parte parte, STS a precizat, într-un comunicat de presă, că medicul Radu Zamfir nu a trimis, prin 112, coordonatele geografice ale locului unde a căzut avionul. DETALII: STS: Medicul Radu Zamfir nu a trimis coordonatele geografice, ci ce vedea în jur CLICK AICI PENTRU POZE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI AVIATIC

Ne puteți urmări și pe Google News
În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

Citiţi mai mult: CEA MAI INTENSĂ CONTROVERSĂ: Pilotul Adrian Iovan este EROU sau VINOVAT? Care este părerea TA? CITIȚI ȘI:

  • Peste 90.000 de români au spus "RESPECT, AURA ION!" Zeci de mii oameni cer PEDEPSIREA celor RESPONSABILI: ”România este sufocată de INCOMPETENŢĂ!”
  • SALVAREA era în HANGAR. Doctorii ZBOARĂ cu ”CONSERVE” MORTALE, pentru transportul organelor, în timp ce aeronava de 1 MILION DE EURO le este INTERZISĂ | FOTO
  • CUTREMURĂTOR. PRIMUL LOCALNIC care a ajuns la EPAVA AVIONULUI: "Noi i-am găsit într-o oră şi jumătate fără GPS, fără nimic"
  • CAUZA ACCIDENTULUI aviatic din Apuseni. AVIONUL avea GHEAȚĂ pe ARIPI. Ce voia să FACĂ IOVAN pentru A DEZGHEȚA avionul și CE A PROVOCAT PRĂBUȘIREA
  • FILMUL ACCIDENTULUI AVIATIC din Munții Apuseni: Pilotul Adrian Iovan și o femeie au murit. STAREA RĂNIȚILOR și ANCHETA | IMAGINI de la locul tragediei