Evenimentul ZileiActualitateTragedia de la Timișoara. Ce se întâmplă cu patronul firmei de deratizare. Procurorii, pe fir!

Tragedia de la Timișoara. Ce se întâmplă cu patronul firmei de deratizare. Procurorii, pe fir!

Tragedia de la Timișoara. Ce se întâmplă cu patronul firmei de deratizare. Procurorii, pe fir!
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş îl cercetează penal pe patronul firmei de deratizare din municipiul Timişoara, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi traficul de produse sau substanţe toxice în formă continuată.

„A folosit fără drept insecticidul cu denumirea Delicia – GASTOXIN, sub formă de tablete, produs omologat în România de Ministerul Agriculturii ca produs de protecţia plantelor, ce conţine o substanţă foarte toxică (fosfură de aluminiu, concentraţie 56%), fără a avea autorizaţie de utilizare eliberată de către Autoritatea Naţională Fitosanitară, activităţi în urma cărora gazul toxic emanat de către insecticid în contactul cu aerul s-a răspândit la apartamentele locuite dintr-unul din imobilele respective, alăturate celor în care a fost folosite substanţa toxică, conducând apoi la decesul a trei victime (doi minori şi un adult)”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Violeta Filip.

Marţi, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele său, pentru o perioadă de 30 de zile.


Accesează: