Evenimentul Zilei > Actualitate > TRAGEDIA de la Genova văzută de Dorin Chiotea
TRAGEDIA de la Genova văzută de Dorin Chiotea

TRAGEDIA de la Genova văzută de Dorin Chiotea

Dorin Chiotea, reacționează dur la tragedia care a avut loc la Genova, unde un pod s-a prăbușit din cauze încă necunoscute.

„Podul prăbușit la Genova îmi arată că Vestul lucrează uneori precar in secolul 21” a postat Chiotea pe pagina sa de socializare.

Chiotea a amintit în analiza pe care a făcut-o de lucrările realizate în România, făcute cu mijloacele de acum 60-70 de ani, lucrări care sunt funcționale și astăzi.

„În România, cu excepția revărsării sterilului de la Certej în 1971, n-am auzit de asemenea grozăvie. Toate tunelurile, barajele și podurile rezistă cu brio de peste 60 de ani oricarei provocari.

La Bicaz a fost șef peste toată lucrarea (lacul Izvorul Muntelui îl umplem acum cu mii de tone de gunoaie) un inginer de 25 de ani. Nu mai spun de Transfăgărășan. Celebrul tronson feroviar Bumbești – Livezeni, lucrare colosală, a fost gata acum 70 de ani! Zeci de viaducte, tuneluri, ziduri de rezistență din care n-au picat un șurub, o cărămidă! Precizie neaoșă fără sateliți, gps, doar cu rigla și compasul”, a spus Dorin Chiotea

 

„Citeam luni în Evenimentul Zilei despre nenorocirile făcute mai an de niște elvețieni cu palele unor turbine perfect functionale la Porțile-de-Fier. Cu banii dați ăstora, aflați în cârdășie cu băieții destepti, se mai facea o hidrocentrala”, a mai spus Dorian Chiotea

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: