Evenimentul Zilei > Actualitate > TRAGEDIA DE LA GALAŢI. Poliţistul UCIS de un vitezoman era tatăl a doi copii. MARTOR: „Şoferul avea 200 la oră!”
TRAGEDIA DE LA GALAŢI. Poliţistul UCIS de un vitezoman era tatăl a doi copii. MARTOR: „Şoferul avea 200 la oră!”

TRAGEDIA DE LA GALAŢI. Poliţistul UCIS de un vitezoman era tatăl a doi copii. MARTOR: „Şoferul avea 200 la oră!”

Doi poliţişti au fost loviţi de o maşină care a intrat pe contrasesns, în timp ce oamenii legii patrulau în autospeciala de serviciu ce aparţinea Secţiei 1 Poliţie Rurală Galaţi. Aşa cum a anunţat EVZ, unul dintre agenţi, Ionel Baben, de 46 de ani, şi-a pierdut viaţa şi a fost avansat, post-mortem, la gradul de subinspector, de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.Victima unui tânăr vitezoman care, potrivit martorilor, conducea o maşină cu viteză excesivă, Ionel Baben a lăsat în urmă doi copii şi o soţie îndurerată. Colegul său este internat în stare gravă la spital.

Maşina în care se aflau poliţiştii Secţiai 1 Poliţie Rurală Galaţi, patrula pe DN 26, pe raza comunei Tuluceşti, spre Târgu Bujor, a fost lovită în plin de un autoturism marca Volkswagen, al cărui conducător auto a intrat pe contrasens. 

“Şoferul autoturismului a pierdut controlul volanului în curbă, a intrat pe contrasens şi a acroşat maşina de poliţie. În urma impactului, cei doi poliţişti aflaţi în maşină au fost transportaţi la spital, dar, din păcate, unul dintre ei a decedat", adeclarat comisar şef Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Bărbatul care a comis accidentul este cercetat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. Cadrele medicale de la Spitalul de Urgenţă s-au chinuit 60 de minute să îl resusciteze pe Ionel Baben, poliţistul de 46 de ani, cel care era grav rănit. Din păcate, subofiţerul a murit. Ionel Baben lucra în Poliţie din anul 1994, era căsătorit şi avea doi copii. Autorul accidentului, un tânăr de 25 de ani, a suferit un traumatism de coloană vertebrală şi a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, transmite monitoruldegalati.ro.

„Pe  raza localităţii Tuluceşti, o maşină de poliţie a fost izbită în plin de o altă maşină. În urma coliziunii, pacientul care se afla la volan a suferit un politraumatism foarte grav. A fost transportat spre Galaţi, dar, la intrarea în oraş, a suferit un stop cardio-respirator. A fost resuscitat, inclusiv în Camera de Stabilizare a Spitalului Judeţean, timp de 60 de minute, fără rezultat însă. Bărbatul era foarte grav rănit. Pacientul care se afla în dreapta a avut o contuzie de şold şi este internat la Ortopedie, iar cel care a produs acest accident este un tânăr de 25 de ani care prezentat o contuzie de coloană medulară cervicală, motiv pentru care a fost transportat spre Iaşi. Poliţistul care a decedat avea 46 de ani, iar colegul său rănit are 36 de ani”, a declarat dr. Lidia Şandru, medic în cadrul Unităţii Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. 

La Tuluceşti, accidentul a scos lumea din case. Locul unde a avut loc tragedia, lângă staţia de autobuz, este acum un altar cu lumânări şi flori.

"Am auzit că a avut viteză cel care i-a lovit. 200 cred că a avut la oră, de a nenorocit aşa maşina de poliţie. Am auzit că vine la cineva din sat de la noi, avea rude. A fost şi el rănit, ţipa că nu îşi mai simte piciorul. Păcat de poliţişti, erau oameni de treabă", a spus Ionel Moise, un sătean, citat de monitoruldegalati.ro.  

"A fost un om extraordinar. Păcat de copii şi de soţie. Din sat era şi băiatul care i-a lovit. Am înţeles că a avut viteză. Aseară a fost de serviciu şi mi-a spus că i-a fost ruşine să oprească să-mi ceară trandafiri. Acum i-am adus trandafiri. Îmi pare rău, nu trebuia să-i aducem aşa flori, dar asta-i viaţa. Ştiu că avea doi copii. Am aprins candele şi la poliţie, să fie de sufletul lui. Mergea cu viteză băiatul ăla care a intrat în ei“, spunea Virginia Petre, din Tuluceşti. 

Printr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Petre Tobă a transmis condoleanţe familiei şi colegilor poliţistului Baben Ionel, în vârstă de 46 de ani, din cadrul IPJ Galaţi, decedat în misiune în noaptea de 21/22 noiembrie a.c. şi că este alături de agentul şef adjunct Chiper Dorin, în vârstă de 36 de ani, rănit grav în aceeaşi misiune şi aflat acum internat în spitalul Judeţean Galaţi. Agentul şef principal de poliţie Baben Ionel a fost trecut astăzi în corpul ofiţerilor, fiind avansat post-mortem de către ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în gradul de subinspector de poliţie.