Evenimentul Zilei > Actualitate > Traficul feroviar între București și Craiova, încă blocat. Ce spun reprezentanții CFR
Traficul feroviar între București și Craiova, încă blocat. Ce spun reprezentanții CFR

Traficul feroviar între București și Craiova, încă blocat. Ce spun reprezentanții CFR

Intervențiile pentru redeschiderea traficului feroviar în județul Olt, pe un sens, sunt în plină desfășurare, după ce în cursul nopții s-a reușit ridicarea și îndepărtarea a trei vagoane din cele răsturnate.

Circulația feroviară pe secția CF București – Craiova a fost închisă luni, 17 februarie 2020, după ce 13 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Fărcașele – Dragănești Olt. Evenimentul este  anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

”La această oră se acționează cu macaraua de mare tonaj pentru ridicarea și repunerea pe șină a celui de-al patrulea vagon răsturnat pe firul I, se intervine pentru descărcarea cerealelor din vagoanele deraiate pe podeț și repunerea lor pe șină cu ajutorul vinciurilor, iar personalul Diviziei Linii desfășoară lucrări de reparații la linie și înlocuirea traverselor, în zona podețului”, transmite Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt CFR SA.

Circulația feroviară pe relația București Nord – Craiova (și retur) se desfășoară în continuare în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, între stațiile Drăgănești Olt și Caracal sau, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, pe ruta deviată București Nord – Titu – Ramificație Golești – Piatra Olt – Craiova (și retur).

Pentru redeschiderea circulației feroviare pe un sens, lucrările de reparații se desfășoară într-o primă etapă pe firul I, iar în paralel cu reluarea circulației, personalul feroviar va continua intervențiile și reparațiile și pe firul II. În continuare, reprezentanții CFR SA recomandă călătorilor  să se informeze cu privire la modificările înregistrate, în această perioadă, în traficul feroviar pe relația București – Craiova și retur la numărul de telefon 021/9521 (INFO CFR).