Evenimentul Zilei > Actualitate > TRAFICUL CU REFUGIAŢI i-a îmbogăţit pe cei care AU PROFITAT DE DRAMELE din Siria, Afganistan şi Irak. SUMA COLOSALĂ obţinută din suferinţă şi jertfă
TRAFICUL CU REFUGIAŢI i-a îmbogăţit pe cei care AU PROFITAT DE DRAMELE din Siria, Afganistan şi Irak. SUMA COLOSALĂ obţinută din suferinţă şi jertfă

TRAFICUL CU REFUGIAŢI i-a îmbogăţit pe cei care AU PROFITAT DE DRAMELE din Siria, Afganistan şi Irak. SUMA COLOSALĂ obţinută din suferinţă şi jertfă

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a publicat informaţii în care se arată că traficanţii care au adus refugiaţi în spaţiul UE au avut profituri uriaşe în 2015.

Reţelele au contribuit la venirea a peste un milion de extracomunitari în Uniunea Europeană şi au câştigat cel puţin un miliard de dolari (n.r. – 910 milioane de euro), conform OIM.

Peste un milion de imigranţi au pătruns în spaţiul Uniunii Europene în cursul anului 2015. Traficanţii primesc între 2.000 şi 6.000 de dolari (n.r. – 1.800-5.500 de euro), în funcţie de câţi membri ai unei familii transportă.

Se pare că traficanţii care aduc imigranţi în Europa au avut profituri de peste 10 miliarde de dolari (n.r. – 9,1 miliarde de euro) în ultimii 15 ani.

Potrivit estimărilor OIM, dintre cei 1.005.504 extracomunitari ce au intrat în Uniunea Europeană în 2015, aproximativ 450.000 provin din Siria, iar 186.000 din Afganistan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.