În luna august a anului 2019, în urma acţiunilor desfăşurate în punctele de frontieră şi în zona de competenţă, 32 de autovehicule (27 de autoturisme, trei remorci, un microbuz şi un automarfar), care figurau ca fiind căutate de autorităţi sau declarate furate în străinătate.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare) şi P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad).

Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu R. Bulgaria, în P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat, precum şi la graniţa cu R. MoldovaPersoanele implicate au fost cetăţeni români, bulgari, moldoveni, ucraineni, germani, turci, italieni, iar mărcile cele mai întâlnite au fost cele de lux – BMW, Audi sau Jaguar.

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”.

Traficul cu autoturisme furate este o activitate ilicită care aduce beneficii financiare substanţiale persoanelor care au ca preocupări acest tip de fapte infracţionale.

Rutele folosite sunt, în general, orientate dinspre ţările vest-europene cu finalitate în ţările est-europene.

Te-ar putea interesa și: